taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
consiliul judetean cluj vicepresedinte prefect mihai seplecan gheorghe vuscan

Mihai Seplecan, ales presedinte la Consiliul Judetean Cluj

Consilierii judeţeni clujeni au votat joi un proiect care prevede alegerea consilierului judeţean PNL Mihai Seplecan în funcţia de vicepreşedinte. Proiectul a fost aprobat cu 19 voturi favorabile din cele 35 care ar fi putut fi exprimate, însă cei opt reprezentanţi ai Partidului Social Democrat (PSD) părăsiseră şedinţa la momentul votului, iar cei cinci ai Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) în Consiliul Judeţean nu au votat nici ei. Au mai existat şi două abţineri şi un vot împotrivă, informeaza Agerpres.

Tot în aceeaşi şedinţă consilierii judeţeni au votat şi un doilea proiect, care vizează „desemnarea unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, în vederea exercitării atribuţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj pe perioada suspendării de drept a mandatului de preşedinte, ca urmare a dispunerii măsurii arestării preventive a domnului Horea Dorin Uioreanu”.

Practic, unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai CJ Cluj trebuie să îndeplinească atribuţii de preşedinte, având în vedere situaţia creată în urma arestării şi trimiterii în judecată a preşedintelui Horea Uioreanu pentru diverse fapte de corupţie.

Astfel, Mihai Seplecan a fost vicepreşedintele votat să preia atribuţiile de preşedinte ale lui Horea Uioreanu. De la momentul arestării lui Uioreanu, care s-a petrecut la finalul lunii mai, până la şedinţa de joi, cel care a îndeplinit aceste atribuţii de preşedinte a fost vicepreşedintele UDMR Vakar Istvan.

Anterior acestor două proiecte, consilierii judeţeni au votat, tot în şedinţa de joi, şi revocarea din funcţie a lui Ioan Oleleu (PSD) care ocupa funcţia de vicepreşedinte pe care a preluat-o acum Seplecan. Oleleu ocupa funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj încă de la momentul alegerilor din vara anului 2012, când toţi cei care sunt astăzi consilieri judeţeni din partea PSD şi PNL au fost aleşi pe listele comune ale USL.

Aceste trei proiecte au fost votate joi doar de consilierii PNL, PDL şi ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD). Consilierii UDMR în Consiliul Judeţean Cluj nu au votat, iar cei ai PSD au părăsit şedinţa la momentul votului pentru revocarea lui Ioan Oleleu din funcţia de vicepreşedinte. Ulterior au revenit în sală dar numai pentru celelalte proiecte de pe ordinea de zi.

Consilierii judeţeni ai PNL Cluj încearcă de mai multe săptămâni să îl schimbe pe Ioan Oleleu din funcţia de vicepreşedinte şi să îl aleagă în locul său pe consilierul judeţean Mihai Seplecan. Ideea alegerii lui Seplecan ca vicepreşedinte a intervenit ulterior arestării, la finalul lunii mai, a preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu pentru fapte de corupţie într-un dosar care vizează construirea unei platforme şi a unei parcări de avioane la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Dosarul lui Horea Uioreanu se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Cluj, preşedintele fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi complicitate la spălare de bani. El a fost trimis în judecată în această cauză alături de doi oameni de afaceri, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean. Ulterior, la începutul lunii iulie, procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Horea Uioreanu şi într-un alt dosar.

Astfel, în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, la începutul lunii iunie, Consiliul Judeţean Cluj l-a votat pe Mihai Seplecan ca vicepreşedinte, iar Ioan Oleleu a fost destituit din funcţie. Intenţia noului vicepreşedinte era, la acel moment, de a încerca într-o şedinţă viitoare, ca pe baza susţinerii din partea PNL şi PDL, să preia funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte. Mihai Seplecan nu a reuşit în luna iunie să îşi ducă până la capăt demersul necesar pentru numirea sa ca vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte, deoarece prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a atacat în instanţă hotărârea CJ Cluj de revocare din funcţie a lui Ioan Oleleu. Astfel, acesta şi-a reluat atunci funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj. 

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns