taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
scoala 1 gherla copii elevi

Micii românași de la Scoala Nr 1, în costume populare, de sărbătoarea Unirii

Sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire a românilor a fost și preocuparea de bază a elevilor din clasa a II-a B de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gherla.

Indrumați de profesoara ȋn ȋnvățământul primar Daniela Hăran, cei mici au susținut pe 23 octombrie activitatea intitulată „Buchetul tricolor”, care a stârnit interesul şcolarilor, de la ȋnceput și până la sfârşit.

Coridoarele şcolii fost loc pentru o paradă mai deosebită, iar apariția elevilor ȋn tradiționalul costum popular românesc a trezit admirația privitorilor. S-a remarcat diversitatea iei străvechi, completată de ȋnfloritoarele catrințe, alături de alte accesorii – vestitul clop, comoda vestă şi rezistentul chimir. Panglica tricoloră a reprezentat liantul suprem. Micuții românași au purtat cu mândrie la piept cocarda tricoloră, dar și un „mărțişor”, tot tricolor.

scoala 1 gherla copii elevi

Sala de clasă a fost decorată tematic la aniversarea Centenarului României cu magneți cu obiective turistice din România şi obiecte etnografice. Au fost prezentări de poezii şi cântece patriotice, iar activitatea a fost „precum o izbândă de-a lui Ştefan cel Mare ȋmpotriva turcilor”, după cum spune chiar cadrul didactic implicat. „Se cade a utiliza o asemenea comparație pentru a ȋntări legătura dintre cele două ştiințe, pedagogia şi istoria”.

Produsul care înveselește acum coridorul şcolii este „Buchetul tricolor”, un colaj realizat de copii ȋn cinstea înaintașilor care s-au jertfit pentru neam și țară, iar implicarea tuturor a fost recompensată cu câte un tatuaj tricolor.

Aceiaşi românaşi au urcat în aceeași zi şi pe scena Casei de Cultură, cu un program artistic la serbarea şcolii „Decebal, Mihai Viteazu, Avram Iancu, Ferdinand I – axa timpului.”

spectacol gherla copii unire

sus(13)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns