taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj
sculptura moarte gherla

Mesajul de temut în criza Coronavirus, de la meșterul Galgoczy – VIDEO

Meșterul Ioan Galgoczy din Gherla, cunoscut pentru lucrările sale din lemn, făcute din trunchiuri de copaci și rădăcini, și-a adaptat munca după vremurile negre care se arată la orizont.

De obicei, în această perioadă, meșterul sculpta iepurași de paște, dar acum, cea mai nouă creație este o Moarte cu coasă. Este un îndemn pentru fiecare de a avea grijă de cei dragi, de a se proteja, de a nu ieși din casă. „Nu tot faceți pe eroii și curajoșii, cu boala nu e de joacă! Ar trebui să ne fie frică de suferința pe care am putea-o provoca altora”, spune meșterul.

Ideea i-a venit după ce a văzut că lumea, mai ales cei vârstnici și cei mai vulnerabili la îmbolnăvire, nu stau acasă. A avut câteva lemne în magazie, iar formele mai fioroase lăsate de la natură s-au transformat în doar câteva zile într-o lucrare de-a dreptul înspăimântătoare.

Sculptura a fost amplasată chiar în centrul orașului, astfel încât toți cei care trec pe lângă ea să ia aminte.

Din trunchiuri de copaci uscate
Am făcut astăzi o Moarte,
Are dinți, are și coasă,
Cu mesajul „STAI ACASA!”

video în continuare

Meșterul este însă optimist și speră ca de 1 iunie să le poată face copiilor o bucurie adevărată.

sus(39)jos(111)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns