hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon locuri de munca gherla dej cluj sofer distributie mariflor

reteta medicala medic doctor

Medicii de familie protestează: fără trimiteri și rețete compensate

La cabinetele medicilor de familie au apărut anunțuri prin care pacienții sunt informați că nu vor mai primi trimiteri și rețete compensate.

Medicii de familie nu au semnat contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru anul 2018, după ce instituția nu a dat curs solicitărilor medicilor legate de reducerea birocrației, de funcționarea defectuoasă a sistemului electronic și de subfinantare.

Cu toate acestea, pacienții care se vor prezenta la cabinete vor fi consultați pro bono, urgențele vor fi onorate, dar nu se vor elibera rețete compensate sau trimiteri.

Dragi Pacienţi,

Vă informăm că începând cu 1 ianuarie 2018, medicii de familie nu acordă consultaţii decontate de Casă de Asigurări de Sănătate.

Toate demersurile de negociere pe căi diplomatice cu decidenții au fost epuizate. Revendicările şi protestele medicilor de familie se referă la condiţiile acordării unor servicii medicale de calitate, dumneavoastră, pacienților noștri.

Pe scurt, cerințele noastre comune vizează atât birocraţia excesivă, sistemul informatic defectuos, cât și protocoalele medicale şi interdicţiile de prescriere de medicamente, care ne ocupă nouă tot timpul iar pe dumneavoastră vă pun inutil pe drumuri. Subfinanţarea cronică a dus în acest moment la imposibilitatea cabinetelor medicale de a-şi susține financiar activitatea.

Ca urmare, o parte din cabinetele medicale se vor închide, iar altele vor funcţiona acordând servicii medicale în sistem privat, fără a elibera bilete de trimitere și rețete compensate până la soluţionarea revendicărilor noastre.

Vă mulţumim pentru întelegere şi susținere!

sus(7)jos(19)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns