taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare sofer mariflor gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj
stomatologie

Medic stomatolog din zona Gherla-Dej, cu creierul prăjit de etnobotanice. Judecător: sunt multe cazuri de medici și IT-iști care se droghează. Dealerii și la gardurile școlilor – VIDEO

Printre consumatorii de droguri se numără și persoane cu pregătire din Cluj, precum IT-iști sau chiar doctori, a dezvăluit judecătorul Cristi Dănileț. Acesta a precizat că nu consumul este incriminat în legislația din România, ci deținerea în vederea consumului propriu, scrie servuscluj.ro.

“Sunt intelectuali, mulți IT-ști care consumă cannabis și sunt doctori care nu intră în sala de operație fără să nu consume cannabis. N-aș vrea să dau nume, sunt din județul Cluj. Știu de la colegi de ai lor care s-au plâns. Eu trebuie să-mi fac datoria, să îi avertizez pe toți. Există o legislație, dar oamenii poate că nu o cunosc. Sunt unii care invocă, știi, dom’le, dar legea asta nu e în regulă. Că voi, magistrații, aplicați legea fără să gândiți, că uite sunt alte state precum SUA sau știu eu, Olanda sau Portugalia unde s-a legalizat consumul de substanțe. Eu le răspund simplu: mergeți acolo și consumați! Cât timp sunteți pe teritoriul nostru, trebuie să respectați legislația din România!

Dănileț a povestit un caz mai puțin obișnuit, al unui medic stomatolog din zona Dej-Gherla, unde a funcționat o rețea puternică de distribuitori de etnobotanice. Acesta a consumat astfel de substanțe “mai ieftine decât cannabis-ul, cam la jumătate de preț, dar de câteva ori mai puternice, care provoacă anumite simptome”, după spusele judecătorului.

“Era aproape distrus când s-a prezentat în fața mea. Mi-a spus că se simte ca și cum ar fi avut creierul prăjit. Asta era expresia pe care a folosit-o. A spus că nu își aduce aminte nimic din ce a făcut în ultimele 6 luni. Pur și simplu i s-a ras o parte din memorie”, a dezvăluit magistratul.

Dănileț a atras atenția că tinerii care consumă astfel de substanțe, în goana după senzații tari, habar nu au ce conține marfa cumpărată și ce efecte grave pot avea asupra lor. „Rămân încleștați, li se blochează mușchii, sunt celebre cazurile de zombie văzute pe drum. Unii au urcat la volan și au consumat în timp ce conduceau!

Ca o exemplificare amuzantă, judecătorul a relatat un caz petrecut la Festivalul Electric Castle de la Bonțida, unde s-a vândut chiar și mărar, pe post de cannabis.

„Indiferent că ești doctor, profesor sau IT-ist sau boschetar, dacă pot să folosesc denumirea asta, fără o anumită conotație, este interzis să deții asupra ta droguri. A, că ai consumat sau ți s-a făcut rău, ai ajuns la spital, iar medicii când ți-au făcut analize au constatat că tu ești consumator, noi nu intervenim. Deci nu consumul este incriminat în legislația din România, ci deținerea în vederea consumului propriu. Dar dacă este vânzare, dăruire, transport sau depozitare deja intri la trafic, iar pedepsele sunt duble. Deci grijă mare în ce anturaje ne învârtim”, a explicat Cristi Dănileț în emisiunea Servus, Cluj!

În ce privește traficul pe internet, inclusiv pe dark web, invitatul a tras încă un semnal de alarmă. „Cei care comandă droguri pe internet din străinătate, intră la trafic internațional. Asta înseamnă pedeapsă de 15 ani de închisoare. Iar dark web-ul nu le asigură nimic, avem cazuri concrete de persoane, identificate prin mijloace specifice”.

Dănileț a mai spus în aceeași emisiune că nu există școală sau liceu unde să nu existe cel puțin un consumator.”Știu cel puțin patru licee bune din Cluj-Napoca, unde în pauza mare apar dealerii, la gard. Sunt și directori care știu despre aceste situații. Am avut situație cu elev de 10 ani, drogat cu o substanță primită de la un coleg, de 12 ani!”

În ce privește prețurile pentru droguri, judecătorul a declarat că din informațiile pe care le deține, un pliculeț cu 1 gram de cannabis, din care se pot confecționa patru jointuri, costă 50-60 de lei. „Acum, cu Untoldul, poate și mai scump!”

foto: arhiva/ghidlocal.com

sus(3)jos(14)
creare site web gherla dej cluj apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj sonorizare nunta botez ravan gherla dej cluj majorat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?