irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet veterinar gherla medic telefon
fotbal olimpia gherla oldboys u cluj

Meci oldboys Oli – U Cluj – legendele fotbalului din Gherla pe teren, aniversarea victoriei cu Rapid din 1970 – VIDEO

Nume care au scris istorie în fotbalul local în ultimii 50 de ani s-au reunit sâmbătă la Gherla, pentru un meci aniversar, care a marcat victoria împotriva Rapid București, în Cupa României, din 1970.

Spectacolul fotbalistic a adunat mai puțini spectatori decât erau în anii ’70, ’80 sau ’90 pe stadionul municipal, însă atmosfera a fost aceeași, cu o galerie la datorie, cu emoția reîntâlnirii pe gazon, după atâția ani.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de pomenire a jucătorilor care nu se mai află printre noi, oficiată de starețul Mănăstirii Nicula, Nicolae Moldovan. Un salut a adresat celor prezenți și primarul Ovidiu Drăgan.

Meciul s-a jucat în două reprize a câte 30 de minute, în care jucători de la CIL Gherla și Olimpia Gherla au jucat cu o formație oldboys U Cluj.

fotbal olimpia gherla u cluj oldboys

fotbal olimpia gherla u cluj oldboys

Chiar dacă pentru unii, ajunși la anii senectuții, alergarea a fost mai istovitoare, iar coordonarea mișcărilor nu a mai fost cea de pe vremuri, jucătorii au oferit un spectacol deosebit, presărat cu goluri.

Partida a fost arbitrată de Marian Mărginean la centru, cu asistenții Nicolae Cîmpean și Petru Farcaș.

Este de apreciat dorința celor pentru care fotbalul a reprezentat un scop în viață, să fie prezenți la această întâlnire aniversară: Mircea Coroi, Laur Aștilean, Didi Neamțu, Ilie Lazăr, Eugen Orboc, Csaba Kilin, Adrian Trif, Dănuț Grigoreanu, Victor Cupșa, Alexandru Felfaluși, Florin Moldovan, Aurel Muntean, Ilie Rus, Grigore Botiș, Ioan Butuza, Augustin Mureșan, Augstin Coste, Vasile Petean, Augsutin Căpâlnaș, Mihai Pădure, Vlad Bărbos, Mihai Molnar, Angelo Alexa, Iacob Roman, Dorică Marchiș, Sigismund Deneș, Nicolae Rițișan, Victor Oltean, Romică Mureșan, Dorel Coroi, Alexandru Iușan, Nicolae Blaga, Andras Reti, Augustin Joldoș, Iosif Balla, Marian Corpodean, Titi Ciorba, Gheorghe Oancea, Cosmin Corujan.

La fluierul final, scorul a fost 4-4, cu goluri înscrise de Ilie Lazăr (2), Laur Aștilean, Simion Saroși, Cosmin Corjujan Dorică Marchiș (2), Marius Jiman.

video gherla info

Amintirile din anii frumoși ai fotbalului din Gherla au fost apoi depănate, pe îndelete, la o cină festivă.

În 1970, echipa C.I.L. Gherla a fost revelația anului în Cupa României, după ce a învins Rapid București, cu 4-3 (3-1). Meciul s-a jucat la Cluj-Napoca, în condițiile în care terenul de la Gherla se afla sub ape, din cauza indundațiilor.

cil gherla 1970 fotbal cluj rapid bucuresti cupa romaniei

Avansând în optimile de finală, echipa din Gherla a dat mari bătăi de cap formației Jiul Petroșani, care până la urmă, cu greu, s-a impus în prelungiri, cu scorul de 2-1 (1-1). Meciul s-a jucat la Câmpia Turzii. Mai jos, două cronici ale meciului, din ziarele Sportul și Făclia.

„Cupa României“, această populară competiţie fotbalistică, a ajuns în ultimele sale faze. Urmează sferturile de finală. Consumate sâmbătă şi duminică, „optimile“ au făcut o nouă triere, dar amatorilor de surprize nu le-au mai oferit, de astă dată, nici o… bombă. Au câştigat, pe toată linia, divizionarele A, unele dintre ele chiar la scor. Valoarea tehnică, surplusul de experienţă competiţională, de meciuri decisive, şi-au spus cuvîntul. Este adevărat că reprezentanta diviziei C, C.I.L. Gherla, spre meritul ei, a fost la un pas de o nouă ispravă, obligându-i pe jucătorii de la Jiul să lupte din răsputeri, 120 de minute, pentru a câştiga la limită. Mai erau cîteva secunde când elevii lui Titus Ozon au înscris golul calificării. Oricum, fotbaliştii din Gherla părăsesc competiţia cu fruntea sus şi pentru comportarea avută în această ediţie a Cupei ei merită felicitări. (ziarul Sportul)

Meciul disputat duminică Ia Câmpia Turzii a fost foarte echilibrat. Cele două partenere de joc şi-au împărţit în mod egal perioadele de dominare, fiind nevoie de prelungiri. Deşi echipa lui Titus Ozon a beneficiat de experienţa unei divizionare A, nu a putut să obţină în cele 90 de minute de joc decât un egal, victoria şi calificarea fiind obţinute abia în prelungiri. În minutul 26, fotbaliştii de la Jiul obţin două cornere consecutive. În urma celui de al doilea, Libardi trimite scurt lui Marinescu, iar acesta lui Naidin, care înscrie. În minutul 31, Engi centrează în careul mic la Ene, care reia cu capul pe lângă Stan: 1-1. Echipa din Gherla joacă mai curajos, dar nu reuşeşte să fructifice ocaziile de gol. În prelungiri, jucătorii de la Jiul reuşesc în ultimul minut să înscrie golul victoriei prin Ion Constantin. Oricum, eohipa din Gherla a avut în „Cupa României“ o comportare meritorie, reuşind să depăşească adversari de categorii superioare. (D. Vatău, Făclia)

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns