Inspectorii de la Protecția Consumatorului au desfășurat o acțiune de control la restaurantele KFC și McDonald’s, a anunțat joi șeful ANPC, Horia Constantinescu.
„În urma mai multor mesaje primite de la voi am desfășurat o acțiune de control vizând restaurantele KFC și McDonald’s”, a transmis acesta.
În urma controalelor au fost depistate cantități mai mici servite, atât la cartofi prăjiți, la sucuri cât și la alte produse.
De asemenea condițiile de preparare trebuiau revizuite, unele dintre utilaje prezentând urme de rugină.
Au fost aplicate sancțiuni și s-a dispus oprirea temporară a prestării servicilor până la remedierea deficiențelor.
„Considerăm această acțiune un cartonaș galben pentru întreaga rețea a celor doi operatori economici. Nu există nicio diferență, din punctul nostru de vedere, între shaormeria din colțul străzii și lanțurile puternice de fast-food. Aceleași reguli trebuie respectate, pentru că se adresează vouă, consumatorilor”.
ANPC face apel la cetățeni să semnaleze problemele: „Continuați să ne trimiteți mesaje legate de furturi si sănătate și cu siguranță, în cel mai scurt timp, vom fi acolo. Retransmit un mesaj ferm întregii industrii horeca legat de condițiile de preparare, alimente și corectitudinea în raport cu consumatorii. TIC, TAC!”