taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
masina leasing alba germania

Mașini de lux luate în leasing din Germania, ascunse în Alba – VIDEO

Un bărbat din Alba Iulia, pe numele căruia autorităţile germane au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea de infracţiuni de înșelăciune, a fost depistat de poliţiştii din Alba, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La data de 15 ianuarie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, l-au depistat şi reţinut, pe raza municipiului Alba Iulia, pe un bărbat de 39 de ani, din Alba Iulia, care era urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare, fiind bănuit de comiterea de infracţiuni de înșelăciune la achiziționarea, în leasing, a unor mașini de lux.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat autorităţii competente, respectiv Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ulterior Curții de Apel Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Povestea

La data de 20 septembrie 2018, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au identificat, în municipiul Alba Iulia, două autoturisme de lux, an de fabricaţie 2018, în valoare de 100.000 de euro, date în urmărire de autorităţile din Germania.

Acestea erau în posesia unui bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, care ar fi cumpărat maşinile în leasing, fără ca ulterior să mai plătească ratele şi ar fi încercat să le ascundă pe teritoriul României.

Autoturismele au fost indisponibilizate, în vederea predării către autorităţile din Germania.

Pentru găsirea acestora, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

video în continuare

Rețea specializată în fraudă cu autoturisme de lux

În perioada 9 – 14 ianuarie 2020, polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Macrocriminalității Economico – Financiare, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au acționat în cadrul unei operațiuni, desfășurate simultan la nivelul a 9 state din UE. Scopul operațiunii a fost destructurarea unei rețele implicate în comercializarea de autoturisme de lux cu eludarea plății TVA –ului aferent.

Activitățile au fost desfășurate în baza unor ordine europene de anchetă, iar operațiunea s-a desfășurat simultan în România, Franța, Germania, Bulgaria, Cehia, Spania, Letonia și Lituania.

În cauză, sunt desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave (Cod Penal), fals în înscrisuri oficiale (Cod Penal), evaziune fiscală (Legea 241/2015), spălare a banilor (Legea 129/2019), respectiv constituirea unui grup infracțional organizat (Cod Penal).

Din anchetă a reieșit că membrii rețelei ar fi creat un carusel, prin intermediul căruia mașinile de lux ar fi fost achiziționate preponderent din Germania și livrate direct în Franța, deși scriptic treceau prin firme de tip fantomă situate în alte state (printre care și România).

Astfel, deși pe parcursul operațiunilor, TVA-ul nu era plătit, pe baza unor declarații de TVA completate în fals se eluda plata acestuia către bugetul statului francez.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ12 milioane de euro.

În urma activităților desfășurate concomitent în cele 9 state, au fost efectuate, în total, 33 de percheziții domiciliare (dintre care 8 în România – în județul Ilfov și municipiul București).

Astfel, au fost identificate, conduse la sediile organelor de anchetă și audiate 33 de persoane (dintre care 5 în România), au fost puse în executare 2 mandate europene de arestare (ambele în România), și au fost aplicate măsuri asiguratorii cu privire la peste 100.000 euro (dintre care 17.500 euro în țara noastră), precum și ale bunuri de valoare (în România au fost ridicate și indisponibilizate mai multe ceasuri și bijuterii).

Totodată, la sediul EUROJUST, a funcționat o celulă operativă, pentru coordonarea activităților din anchetă.

În activități au fost angrenați și polițiști ai Direcție de Investigații Criminale din I.G.P.R. și jandarmi de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei din I.G.J.R.

sus(12)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns