taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
expozitie martisoare centrul turistic gherla

Mărţişoare în expoziție la Centrul Turistic, creații ale femeilor din Penitenciar și ale Clubului Copiilor

În municipiul Gherla a devenit tradiţie ca în fiecare an, de 1 martie, să se organizeze o expoziţie de mărţişoare. Dacă în anii anteriori, lipsiți de restricții, copii de la școlile din oraș și din comunele învecinate organizau adevărate târguri în părculețul din centrul orașului, în 2021 manifestarea este mult redusă.

La Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică expun acum femeile de la Centrul terapeutic „Lotus” din cadrul Penitenciarului Gherla. Sunt lucrări deosebit de frumoase – mărţişoare croşetate, realizate de deținute sub coordonarea agentului de poliţie penitenciară Mihaela Bălăi. În aceeași expoziție sunt cuprinse şi alte creații – căsuţe cu păsări, diferite figurine, la fel croşetate de mâinile îndemînatice ale persoanelor aflate dincolo de gratii, care de această dată au „evadat” în lumea artei. Mărţişoarele sunt expuse în vitrina centrului din Piaţa Libertăţii, unde pot fi admirate de trecători.

crosetat

Tot la Centrul Turistic sunt expuse zilele acestea mărţişoare realizate de membrii cercurilor de confecţii podoabe, obiecte decorative şi foto de la Clubul Copiilor Gherla, sub îndrumarea profesoarelor Daniela Katona şi Kurusian lldikó. Copiii sunt prezenţi cu lucrările lor ingenioase în aceste zile şi la librăria din centrul municipiului.

martisoare gherla clubul copiilor

Expoziţia de mărţişoare rămâne deschisă timp de două săptămâni şi poate fi vizitată de luni până vineri.

Szekely Csaba

sus(4)jos(0)

Lasă un răspuns