hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

Marșul pentru viață „Unic din prima secundă”

În toată țara, luna martie este considerată luna pentru viață, motiv pentru care organizațiile pro-viață subliniază demnitatea vieții umane de la concepție și trag un semnal de alarmă cu privire la efectele nefaste ale avortului, prin diverse activități pregătite pentru publicul larg.

Anul acesta are loc la Gherla a V-a ediție a Marșului Pentru Viață, cu motto-ul „Unic din prima secundă”. Marșul se desfășoară în peste 500 de orașe din Romania și Republica Moldova.

În Gherla marșul va începe sâmbătă, 23 martie, la ora 12, cu pornire din Parcul Mic și se va desfășura pe traseul deja cunoscut din anii precedenți:
str. Dragoș Voda, str. Avram Iancu, P-ta Unirii, str. Victoriei, str. Liviu Rebreanu, str. Bobilna, str. 1 Decembrie 1918 pana la Spitalul Municipal Gherla la Troița „Mama și copilul”

mars viata copil gherla

„Se vor face opriri în fața Bisericilor aflate pe traseul menționat, unde se vor face rugăciuni pentru viață, pentru ca Dumnezeu să ne deschidă sufletul să conștientizam că pierderea unui copil înseamna dispariția unui întreg lanț de descendență. Noi înșine nu am fi aici dacă străbunicile noastre nu ar fi născut copilul care a fost bunica sau bunicul nostru. Să nu fim nepăsători față de gravide în locurile publice, să le ajutăm să ridice o sacoșă, să le cedăm locul în autobuz, sau să le cedăm locul la casele din supermarket-uri, să distribuim informați pro-viata pe rețelele de socializare și bloguri, în articole și cărți. Este nevoie de mărturii despre avort și criza de sarcină, despre familii numeroase și bucuria de a primi în viața nostra a copiilor noștri sau despre bucuria de a adopta un copil. Este nevoie și de informații științifice: știința  a demonstrat că suntem încă de la concepție oameni deplini, cu un cod genetic complet și diferit de al părinților, suntem unici din prima secunda a vieții adică din momentul conceperii. Să sprijinim femeile în criza de sarcină cu o vorbă, cu un sfat, un mic ajutor material, o direcționare către centrele de sprijin. Copii născuți și nenăscuți sunt făcuți după chipul lui Dumnezeu!”, este mesajul protopopului greco-catolic Alexandru Hruban.

foto: arhiva

sus(14)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Cu biserica si rugaciunea nu prea rezolvati mare lucru mai oameni buni. Trebuie sa incepeti cu educatia sexuala in scoli, metode de contraceptie, si toate cele. Rata avorturilor este mare, deoarece rata sarcinilor nedorite este mare...
    Mai bine un copil avortat, decat un copil abandonat, fara casa, fara masa, fara mama. Este parearea mea crunta. Puteti fi de acord sau nu.
    Apoi trebuie sa privim si faptul ca avortul cateodata este necesar. Mai bine avortezi decat sa aduci pe lume un copil cu probleme care sa sufere toata viata.

    sus(32)sus(7)

Lasă un răspuns