taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
mars viata gherla

Marșul pentru viață pe străzile din Gherla – VIDEO

Copii și părinți, tineri și vârstnici, preoți de la bisericile din Gherla și din Iclod au luat parte sâmbătă la amiază la Marșul pentru viață.

Evenimentul s-a desfăşurat simultan în mai multe localităţi din România şi Republica Moldova, sub deviza “O lume pentru viață”. Astfel de marșuri au avut loc la Gherla, la Dej și la Cluj-Napoca. La București și la Chișinău, marșurile s-au încheiat cu concerte.

Manifestarea se doreşte a fi o formă de lupta împotriva avortului, care a curmat peste 22 de milioane de vieţi în România în perioada 1958-2014.

galerie foto: imagini de la marș

galerie foto gherlaM-am născut în 1988. Mamă, îți mulțumesc! În 1988 au fost avortați 270.930 de copii” s-a putut citi pe o pancartă, purtată de o adolescentă. „Familia, izvor al vieții„, „Copiii nenăscuți simt durerea pentru că sunt ființe umane!„, „Lasă-mă să îți plătesc pensia„, „Fiecare viață este prețioasă – Nu e o alegere, e o viață!„, au fost alte mesaje.

Marşul a debutat în parcul din centrul oraşului, avându-i alături pe protopopul ortodox Paul Isip şi protopopul greco-catolic Alexandru Hruban, precum şi reprezentanţi ai altor culte din oraş. S-au alăturat aproape 100 de persoane, tineri cu pancarte pe care s-au putut citi mesajele pro viaţă, copii şi vârstnici, deopotrivă, iar la bisericile de pe traseu s-au făcut opriri şi s-au rostit rugăciuni.

Punctul final a fost monumentul „Mama şi copilul” de lângă spitalul municipal, unde s-a cântat din toate glasurile „La mulți ani!”

Echipaje de poliție și jandarmerie au asigurat desfăşurarea fără incidente a evenimentului.

video în continuare

sus(34)jos(10)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

11 comentarii

 1. Sint curios citi dintre cei care au participat la acest mars au adoptat un copil abandonat,sau un copil cu probleme medicale la rindu-i abandonat...

  sus(31)sus(21)
  • ...nō, io ştiu că pedofilu... ne iubeste copchilu'..

   sus(24)sus(4)
  • Și dacă nu au adoptat asta înseamnă că e liber la avort? Pînă acum toți cei care cereți avort sunteți în viață. Te crezi cetățean corect, dar cine îți dă ție dreptul să ceri uciderea unui prunc nevinovat care nu are nici măcar puterea să strige?

   sus(4)sus(34)
   • Tu stii motivele pt care o femeie recurge la acel fapt?...si pina la urma care e dreptul tau sa hotarasti ce face altul cu viata lui?..daca nefacind avort viata femeii e in pericol?...daca fatul e cu probleme ,iar la maturitate depinzind de părinți care odata ce parasesc aceasta lume el ramine pe drumuri, neajutorat?...il ajuta cumva cel care striga in gura mare anti avort?...bag mina in foc ca nu!...ce ar fi sa ne vedem fiecare de viata noastra si sa nu facem imixtiune in viata altuia?

    sus(31)sus(22)
    • Dacă femeia e în pericol sau fătul e cu probleme, astea sunt cazuri speciale, da aici se poate ajunge la avort. dar eu vorbesc de miile de cazuri când femeia și fătul sunt perfect sănătoase. Fiecare hotărăște ce face cu viața lui, dar nu cu a altora. Dacă tu ești nemulțumit că nu ai fost avortat poți să hotărăști acum ce faci cu viața ta.

     sus(3)sus(17)
   • ... ţ'o lăpădat mintea toţi neuronii... hai s***...
    -
    ... noi demonstrăm împotriva prostiei... voi demonstraţi prostie...
    -
    (...tu care trăieşti de pe spinările copiilor instituţionalizaţi, nu iubeşti pe aproapele tău... tu vrei sclavagism...
    voi puii de secCURIŞTI doriţi să controlaţi vieţile şi libertatea semenilor... şi SĂ NE SUGEŢI averea... vreţi copii cu care să vă satisfaceţi pornirile bolnăvicioase... tu iei din cutia milei, nu pui... noi apelăm doar la respectarea şi libertatea omului, aşa cum l-a făcut Creatorul... cu salar minim pe economie... şi văd că te ruşinezi de numele primit la botez... sau poate nu eşti botezat... pa...)

    sus(42)sus(20)

Lasă un răspuns