taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca snatioana gherla dej cluj
varstnici gherla spectacol

Manifestare pentru vârstnici, „Activ în comunitate, indiferent de vârstă” – VIDEO

Cinematograful Pacea din municipiul Gherla a găzduit sâmbătă, 5 octombrie, evenimentul „Activ în comunitate, indiferent de vârstă”.

Întâlnirea dedicată oamenilor vârstnici a început cu salutul organizatorilor și a fost prezentat şi un scurt film cu activitatea acestor organizaţii umanitare. A urmat un Te Deum – rugăciune rostită de protopopul Paul Iulian Isip, după care reprezentanţii organizatorilor locali au vorbit despre rolul şi scopul acestei întâlniri cu persoanele vârstnice din localitate.

Publicul prezent în sală a avut ocazia să asiste la un mesaj biblic şi la un program muzical religios, susţinut de Pr. Ovidiu Marţiş din Floreşti, după care au savurat prelegerea „Vârsta a III-a – un plus de valoare pentru comunitate”, prezentată de protopopul Paul Isip, care a definit cei doi termeni, bătrâneţe şi activ. Sfaturile pentru o viață sănătoasă au fost primite cu multă atenţie şi receptivitate de pensionarii care au luat loc pe scaunele cinematografului.

galerie foto: imagini de la eveniment

galerie foto gherlaDe la Dej, invitații Cristea Beldean Moşuţan şi Vlad Coste au interpretat pricesne, primite cu căldură de public. Nu a lipsit nici intervenţia administrației locale, reprezentată de primarul Ioan Neselean şi viceprimarul Iulia Trif.

Cuvânt de suflet au adresat pentru seniorii cetăţii şi reprezentanţii Spitalului Municipiului Gherla, ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, ai Centrului de persoane vârstnice din localitate și din partea Sortilemn.

Momentul cel mai emoţionant a fost mărturia vârstnicilor activi în comunitatea gherleană. Au povestit despre destinul lor în viaţă, printre alții, poetul şi omul de cultură Nicoale Suciu, Ana Horodan, meşter popular, Alexandru Bob, instrumentist şi Letiţia Bălan, voluntară în proiectul „Adoptă un bunic. Au fost mărturisiri de suflet, plin de sentimente nobile.

La final au fost aduse mulţumiri din partea organizatorilor, Help Age International, Asociaţia Dorcas Aid România şi partenerii. Gazdă ospitalieră a fost şi de această dată preşedintele Asociaţiei „Oastea Domnului” din Gherla, Silvestru Gherman, un bun creştin, dar şi un om de omenie.

La sfârşitul evenimentului tuturor participanţilor le-au fost oferite mici atenții.

Szekely Csaba

video în continuare

sus(6)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns