taxi gherla telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca santioana gherla dej cluj angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor
poteci uitate gherla mancare

Mâncare gătită pentru persoane fără posibilități, prin asociația „Poteci uitate” și voluntari inimoși

Câteva zeci de persoane vârstnice din Gherla, unele bolnave și fără sprijin, primesc acasă mâncare gătită, în această perioadă dificilă, cauzată de epidemia cu noul coronavirus.

Acțiunea este rezultatul unei inițiative a Asociației Poteci Uitate, care de câțiva ani desfășoară campanii umanitare pentru sprijinirea cu hrana și medicamente a persoanelor aflate în zone greu accesibile.

Pentru că este nevoie de ajutor la distribuirea alimentelor în oraș, la apelul asociației au răspuns prezent mai mulți voluntari inimoși din Gherla. Între aceștia, cei din grupul „Vă ajutăm  din Gherla” – Andrada, Mircea,  Carol, Ionuț, Zoltan și cei din comunitatea moto din Gherla – Cristian, Edmund, Virgil, Dan și Sergiu.

poteci uitate gherla mancare

„Am început acțiunea în urmă cu trei săptămâni. Momentan facem 60 de livrări, de două ori pe săptămână, dar pe viitor o să ajungem la 100. Sunt zile când le ducem hrană pentru două zile, cu mâncare gătită, o franzelă, fructe și ceva dulce”, spune Ciprian, cel care coordonează activitatea asociației la Gherla.

poteci uitate gherla mancare

„Inițial, noi, cei de la asociația Poteci Uitate ne-am implicat ca și voluntari pentru a susține distribuirea mâncării la Cluj-Napoca, prin cantina Masa Săracilor, într-un proiect inițiat de administratorul Daniel Someșeanu. Pe urmă, l-am întrebat dacă se pot face niște porții în plus și pentru Gherla. Răspunsul a fost unul pozitiv, astfel că ne-am apucat de treabă. Primii pe listă sunt vârstnicii bolnavi, apoi o parte din cazurile sociale. Oameni pe care îi vizităm au fost reținuți la început, dar, cu timpul ne-au acceptat. Au văzut că nu avem alte interese. Gherla, fiind o comunitate mică, mulți dintre ei ne și cunoșteau. Acum se bucură că îi caută cineva, în aceste vremuri tulburi. Mâncarea este pregătită și ambalată în condiții de igienă maximă. Navetele sunt igienizate după fiecare livrare, iar noi avem mănuși, măști și dezinfectant la purtător”.

Voluntarii s-au bucurat și de înțelegere din partea echipajelor de poliție aflate pe teren, care i-au îndemnat pe participanții la acțiune să le solicite sprijinul, în cazul în care întâmpină probleme. „Le mulțumim că au înțeles pe deplin misiunea noastră”.

Campania de ajutorare cu mâncare va continua și în următoarele săptămâni, pe perioada situației de urgență.  „Împreună, o să trecem cu bine și peste această încercare!”

poteci uitate gherla mancare

sus(65)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns