hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

spital gherla

Managerul spitalului din Gherla și-a dat demisia, cine e noul manager și ce planuri are

Spitalul municipal din Gherla întră într-o nouă perioadă, tot de interimat, dar cu o nouă conducere.

Managerul Daniel Rotaru și-a dat demisia din funcția de conducere. Ca urmare, primarul Ioan Neselean a numit un nou manager, din exterior.

Prin dispoziția primarului, începând cu dată de 21 ianuarie 2019, funcția de manager al spitalului este ocupată interimar, pentru o perioadă de 6 luni, de Mihaela Șomlea. Aceasta va avea sarcina organizării cât mai urgente a concursului pentru ocuparea postului de conducere.

Mihaela Șomlea a participat în urmă cu un an la concursul organizat la spital pentru desemnarea unui nou manager. Tot atunci s-au mai înscris la concurs Iulia Ghețe și Daniel Rotaru, managerul interimar al spitalului.

După proba de prezentare a proiectelor s-au depus două contestații, iar spitalul a fost acționat în instanță.

Mihaela Somlea a contestat proiectul de manager al altui candidat, al cărui conținut nu ar fi fost conform ca întindere și formă de prezentare cu cerințele obligatorii. Ghete Iulia a constestat punctajul acordat de comisia de examinare la proiectul de management.

La scurt timp, Consiliul de Administrație al spitalului s-a întrunit și a hotărât anularea concursului, motivată prin lipsa de procedură.

În luna august 2018, spitalul municipal a fost chemat în judecată de Mihaela Șomlea la Tribunalul Cluj, pentru modul în care s-a făcut corectarea proiectului de management prezentat în concurs, care a primit atunci nota 7,49.

somlea mihaelaMihaela Șomlea are 45 de ani și este originară din Gherla. A absolvit Facultatea de drept, are un masterat în instituții de drept privat, este doctorand la Facultatea de inginerie și management în comunicare, are multiple cursuri de specializare.

Între 1991-2001 a fost asistent medical la spitalul din Gherla, iar din 2010 este manager la propria firma de consultanță și management, din Cluj-Napoca.

În ce privește planurile pentru spital, noul manager spune că are în vedere în primul rând îmbunătățirea serviciilor medicale oferite de spital. „Vom face demersurile necesare în vederea acreditării unității, vom pune în funcțiune aparatura nouă, vom organiza concursul pentru ocuparea postului de manager. Mai am în vedere crearea unei pagini de Facebook a spitalului prin care să ținem legătură cu locuitorii orașului, acolo vor fi anunțate toate noutatile, programele de sănătate pe care le vom derula”.

În ce privește procesul intentat spitalului, care are termen pe 18 februarie, Șomlea spune că va renunta la acesta. „Este în interesul tuturor”, a declarat aceasta.

sus(42)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns