taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
mihai rusu carantina gherla

Managerul centrului de carantină din Gherla dă asigurări că s-au luat toate măsurile pentru a evita o posibilă răspândire a virusului – VIDEO

Știrea că la Gherla s-a deschis un centru de carantină pentru persoanele venite din străinătate, din zona Covid-19 a stârnit o serie de nemulțumiri. Locuitorii de pe strada Fizeșului, unde se află noul centru și unde funcționează un spital de recuperare, dar și alți locuitori din oraș, se tem pentru siguranța lor. Ei suspectează că persoanele cazate la centru ar putea transmite ușor virusul la personalul spitalului, care l-ar aduce în oraș.

Managerul unității de tratament, Mihai Rusu, a primit deja amenințări cu violență fizică și chiar cu incendierea locației. Pentru a liniști spiritele, acesta a explicat cum s-a ajuns la aceasta situație și la măsurile de siguranță care s-au luat în incinta spitalului, devenit spațiu de cazare pentru cei veniți din străinătate.

Managerul a precizat că în urma ordonanței militare din 23 martie, activitatea spitalului de recuperare a fost suspendată și s-a procedat la externarea pacienților. Pe 26 martie, Direcția de Sănătate Publică a trimis un corp de control la spitalul din Gherla, cu scopul de a verifica unitatea, în vederea instituirii centrului de carantină. Ca urmare, s-a stabilit că unitatea corespunde criteriilor cerute pentru carantinare. DSP a transmis situația la primăria Ghrla, prin intermediul căreia s-a încheiat pe 27 martie contractul pentru asigurarea spațiului special amenajat, pentru persoanele care intră pe teritoriul României, din zona aferentă Covid-19.

Începând din noaptea de vineri au fost aduse la Gherla primele transporturi, iar până sâmbătă, erau cazate în jur de 60 de persoane, toate cu domiciliul în județul Cluj, din localități ca Turda, Dej, Cluj-Napoca, localități rurale. Înainte de a fi aduse la Gherla, persoanele venite din afară au trecut printr-un triaj. În urma acestuia, cei cu simptome au fost trimiși la spital, iar cei asimptomatici la centrele de carantină din județ.

Mihai Rusu a mai spus că unitatea este monitorizată de poliție și jandarmerie. „Alimentația se face în sistem catering: hrana se pune în vase de unică folosință, cu veselă de unică folosință. Personalul este echipat și corespunzător pune pungile cu mâncare la ușa camerei, iar după 3-5 minute, persoanele din interior pot deschide ușa și ridica hrana. Resturile se lasă tot în fața ușii, de aici sunt ridicate, puse în saci speciali și se transportă ca deșeuri periculoase pentru distrugere, la Tg. Mureș. Noi asigurăm doar cazarea și hrana și nu există niciun contact direct între persoanele carantinate și personal. Dacă cineva are simptome de orice fel, este instruit să sune la 112, vine echipajul medical, îl preia în condiții de siguranță și îl transportă la spital”.

În legătură cu scandalul de vineri seara, când mai multe persoane venite din Anglia au refuzat să intre la cazare, managerul a explicat că cei sosiți de afară au aflat de la cunoștințe aflate în situații similare că vor fi duși la Cluj-Napoca, la hotelul Napoca, iar când au văzut pe clădirea de la Gherla inscripția „spital”, n-au fost de acord să fie izolate într-o astfel de locație. Pentru a se lămuri despre condițiile de cazare, câteva persoane au fost duse în interior, iar apoi și ceilalți au fost de acord să se cazeze.

Rudele celor din interior, care locuiesc în apropiere, pot veni să le aducă cele necesare, în anumite condiții.

„Am vrut să fac numai lucruri bune. Pentru Gherla am deschis primele băi calde și am înființat acest centru de recuperare și tratament, pentru ca oamenii să nu fie nevoiți să meargă departe de casă. Acum am considerat că fac un act de umanitate cu acest centru de carantină. Sigur că încasez niște bani, pentru că și noi avem cheltuieli cu personalul, cu alimentele, cu tratamentul special și cu condițiile pe care trebuie să le asigurăm. Îi asigur pe locuitorii orașului că am luat toate măsurile și că acestea se vor respecta. Îndemn la liniște, îi rog pe toți să vadă și partea bună a lucrurilor”.

video în continuare

sus(53)jos(736)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns