taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
livada cfr cale ferata

Mai vezi trenul, dacă poți! Trecerile peste calea ferată năpădite de vegetație, șoferi în pericol

Ploile căzute în ultima vreme au făcut ca vegetația să crească peste măsură. O problemă serioasă a fost ridicată de unii șoferi care circulă peste calea ferată, la Livada, în comuna Iclod, unde nu există bariere cu semnalizare acustică sau optică la apropierea trenului.

„Nu vezi nimic într-o parte, din cauza vegetației, care are și peste 1 metru. De auzit, nu auzi nimic, din cauza traficului intens de pe șoseaua națională. Cu spaimă în suflet, avansezi încet și speri să nu vina vreun tren, pentru că altfel, ești în mare pericol!”, a povestit un șofer.

livada cfr cale ferata

livada cfr cale ferata

Problema a fost adusă la cunoștința Companiei Naționale CFR, care a răspuns că a luat măsuri.

„Trecerile la nivel (TN) cu calea ferată semnalizate cu indicator rutier (IR), la care faceți referire, sunt situate la km 26+940 și km 26+340, pe linia CF 412, între stațiile CF Gherla și Iclod.

Menționăm faptul că Sucursala Regională CF Cluj a efectuat în data de 23 mai 2021, cu personal propriu, lucrări de erbicidare a vegetației, cu vagonul de erbicidat, pe secția de circulație Dej-Apahida.

Totodată, în cursul lunii aprilie, la toate trecerile la nivel situate pe acestă secție de circulație, au fost executate lucrări de îndepărtare a vegetației, cu utilaje de tăiere a vegetației.

Este important de precizat faptul că, din cauza condițiilor meteo din ultima perioadă, în care s-a înregistrat o umiditate excesivă și temperaturi crescute, vegetația s-a dezvoltat excesiv în unele zone, afectând pe anumite porțiuni, vizibilitatea.

Pentru evitarea producerii unor evenimente cu impact în siguranța circulației feroviare și rutiere, Sectia L7 Dej, din cadrul SRCF Cluj, a realizat, în data de 8 iunie 2021, lucrări de îndepărtare a vegetației de la trecerile la nivel situate la km 26+940 și km 26+340.”

livada cfr cale ferata

sus(4)jos(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?