irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
culturism bodybuilding sala fitness

Mafia substanțelor dopante la Cluj. S-au găsit și la o sală de fitness. Ce s-a descoperit la percheziții

Polițiștii DCCO – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și cu cei ai BCCO Cluj-Napoca, au pus în aplicare pe 27 martie un număr de 13 mandate de percheziție domiciliară în județul Cluj, la locuințele și sediile unor societăți comerciale folosite de membrii grupului infracțional, cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc, trafic ilicit de substanțe dopante cu grad de mare risc (în formă continuată), precum și trafic de droguri de mare risc.

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate peste 16 kilograme de substanță albă pulverulentă, cinci recipiente gradate din sticlă si pâlnii din plastic destinate producerii substanțelor dopante și 15 recipiente de mari dimensiuni cu substanțe lichide, despre care exista bănuiala rezonabilă că ar fi fost folosite pentru producerea de substanțe dopante ori psihoactive.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 11.146 de comprimate ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc, 721 de fiole și sticluțe ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc, o fiolă Fentanil, 2 fiole Ketamină, 2 pliculețe din material plastic având în interior o substanță pulverulentă, patru arme cu aer comprimat, 50 de cartușe de calibru 10 mm, 13 telefoane mobile, un autoturism, cu o valoare de piață de peste 40.000 de euro,10 ceasuri de lux, 39.678 de lei, 32.580 de euro și 500 de dolari americani, precum și alte mijloace de probă.

Din cercetările efectuate a reieșit că, la începutul anului 2023, persoanele cercetate ar fi constituit, în municipiul Cluj-Napoca, un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, produce, depozita şi vinde substanțe dopante cu grad de mare risc, în schimbul unor sume importante de bani.

Totodată, bănuiții ar fi oferit clienților și „consultanță” cu privire la modul de administrare a substanțelor (parte dintre acestea ascunse într-o sală de fitness), ignorând cu desăvârșire riscurile pentru sănătatea consumatorilor.

De asemenea, a fost descoperită o locație care ar fi fost utilizată ca laborator clandestin pentru producerea substanțelor dopante.

La data de 28 martie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea a cinci persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc, trafic ilicit de substanțe dopante cu grad de mare risc (în formă continuată), precum și trafic de droguri de mare risc.

În cursul zilei de 28 martie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a uneia dintre persoanele reținute și măsura controlului judiciar față de celelalte patru. Împotriva încheierii, cu referire la ultima dispoziție a instanței, procurorii D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală au formulat contestație.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Cluj – Napoca.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

foto principală: arhiva

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns