taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
gherla autogara

Luna mai a fost rece până la pragul de îngheț și ploioasă, cum va fi în iunie

Doar 14,2 grade a fost media temperaturilor în luna mai la Gherla. Luna lui Florar, cum este cunoscută în tradiția populară, a fost mai mult rece, cu vreme schimbătoare, cu puține zile calde și liniștite. La început de vară, în multe case încă se face căldură în sobe, iar centralele termice încă funcționează.

Cel mai rece a fost în dimineața zilei de 9 mai, când mercurul din termometre a coborât până la pragul de îngheț în zona Gherla și chiar sub acesta, la Dej.

temperatura mai minima romania

La cealaltă extremă, cel mai cald a fost pe 11 mai, când s-au atins 28 de grade la umbră.

temperatura mai maxima romania

În urmă cu un an a fost chiar și mai rece în mai, cu o medie lunară de 13 grade și cu 15 zile ploioase pe parcursul lunii.

A plouat la Gherla în mai 2021 în 11 zile, din cele 31. Precipitații abundente s-au înregistrat în ziua de 13 mai, când a plouat torențial timp de aproximativ 30 de minute. Mai multe străzi, curți și beciuri de gospodării au fost inundate.

O furtună puternică a inundat șosele și curțile caselor, oamenii au chemat pompierii, alertă de inundații pe Someș – VIDEO

Iunie este luna cea mai ploioasă din an, așa că speranțele pentru vreme bună nu trebuie să fie foarte mari, deși deocamdată, veștile nu sunt chiar atât de rele. Începând de săptămâna viitoare, vremea se anunță în încălzire.

Specialiștii A.N.M. spun că în 1 și 2 iunie vremea va fi rece pentru această perioadă în toată Transilvania. Se vor înregistra temperaturi maxime de 15-16 grade și minime de 6-7 grade, în medie regională.

Între 3 și 5 iunie, vremea se va încălzi treptat, astfel încât săptâmâna viitoare va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Media temperaturilor din timpul zilei va urca la 22-24 de grade, iar a celor minime nocturne va fi de aproximativ 11 grade.

Vor fi ploi pe aproape întreg parcursul următoarelor două săptămâni, dar acestea vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse între 8 și 12 iunie.

foto principală: Gherla, 22 mai

sus(3)jos(2)

Lasă un răspuns