taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
dinozaur lemn galgoczy gherla

Lucrările lui Ioan Galgoczy și Mircea Pop, în expoziție în aer liber la Dej

Miercuri s-a deschis în curtea Muzeului din Dej o expoziție care ofera locuitorilor din municipiu ocazia să descopere fascinantele lucrări în lemn ale meșterului Ioan Galgoczy din Gherla, sculpturile și picturile profesorului Mircea Pop din Hășdate.

Lucrările de artă sunt expuse în curtea muzeului de pe strada 1 Mai nr. 3 din Dej, astfel încât să poată fi văzute de doritori în condiții de respectare a distanțării fizice.

Profesorul Mircea Pop este descendentul uneia dintre cele mai vechi familii de xilogravori din Transilvania, fiind autorul mai multor expoziții de artă organizate în Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Alba Iulia. Ieșind din tradiția familiei, a creat forme sculpturale noi de tip totem ori reproduceri materiale ale unor arme medievale reprezentante în gravurile de epocă. De asemenea, este custodele muzeului de xilogravură și artă din Hășdate.

expozitie sculptura dej muzeu

La expoziția de la Dej, Mircea Pop expune 12 pasteluri, cinci toiege, patru lănci și două chei.

Meșterul Ioan Galgoczy este cunoscut pentru lucrările realizate din rădăcini și resturi de lemn. Majoritatea exponatelor sunt reprezentări zoomorfe. Artistul realizează și piese de mobilier exterior redate în forme unicat și insolit. Prin creațiile sale, sculptorul încearcă să păstreze cât mai mult structura și forma inițială a lemnului, așa cum natura ni-l oferă.

În cadrul aceleiași expoziții mai sunt expuse și lucrări de artă plastică aparținând Muzeului Municipal din Dej.Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal Dej, iar intrarea este gratuită.

sus(10)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns