taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj

Lorenna şi ansamblul „Valea Someşului” în spectacolul pentru românii din Israel „Din România cu dragoste” – FOTO+VIDEO

Începutul lunii ianuarie a fost un nou prilej pentru românii stabiliţi în Israel de a se întâlni cu muzica de acasă. Între 7-10 ianuarie 2016 a avut loc festivalul „Din România, cu dragoste”, organizat de Bila la Hotelul David spa de la Marea Moartă.

Trei zile ne-am petrecut cu românii din Israel şi în acealasi timp ne-am şi relaxat, am încercat apa Marii Moarte, ţinând cont că acolo e cald, sunt 20 de grade afară. Am făcut cumpărături şi am avut prilejul să ne rugăm şi să ne punem dorinţe la Mormântul Sfânt din Ierusalim„, spune Lorenna, invitată la ediţia din acest an să cânte pe scenă, alături de ansamblul „Valea Someşului” din Gherla.

Publicul a primit cu multă căldură oaspeţii din România, a cântat şi a jucat, a aplaudat. „Am avut un succes uriaş„, mai spune Lorenna. „A fost foarte frumos, nu ne mai lăsau să plecăm. Ar fi vrut să petreacă cu noi non-stop. Dacă era după ei, ne-ar fi păstrat acolo!

Între spectatori s-au aflat români originari din toate colţurile ţării, ardeleni, molodveni, olteni, munteni. Şi desigur, clujeni. „A fost un public de milioane, ne-au aplaudat într-una. Le-am cântat şi pe româneşte, şi pe ţigăneşte, şi pe ruseşte, pentru că sunt foarte mulţi ruşi acolo şi ei cunosc limba„.

Lorenna mai spune că melodia cu „Tigaia” e cunoscută şi în Israel. „Am uitat să o includ în program şi lumea tot aştepta… La un moment dat publicul a început să strige: „Dar tigaia n-ai adus-o?” Bineînţeles că am coborât în sala şi am cântat-o împreună cu publicul„.

Ansamblul „Valea Someşului” a fost prezent pe scenă cu trei perechi de dansatori, care au acompaniat recitalul Lorennei. Apoi au prezentat dansuri populare româneşti, aplaudate cu mare drag de spectatori, încântaţi de o prezenţă scenică de înaltă ţinută. Alături de dansatori s-a aflat şi instructorul Ilie Tegean.

În spectacol a fost prezent şi Aurel Tamas „Un om deosebit, aşa cum e el de obicei. Noi suntem prieteni şi colegi foarte buni!„, spune Lorenna.

galerie foto: imagini din Israel, prin amablitatea Lorennei

galerie foto gherla

Abia am încheiat recitalul şi ne-a fost lansată o nouă invitaţie în Tara Sfânta, pentru anul viitor. Dacă ne ajută Dumnezeu să fim sănătoşi, o să participăm din nou la festivalul românilor din Israel în aceeaşi formulă: Lorenna şi Ansamblul „Valea Someşului”.

video: selecţiuni din spectacol

sus(14)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

3 comentarii

  1. Când străinii spun că suntem un popor de țigani ne simțim jigniți, dar prezentăm folclorul și portul țigănesc ca fiind reprezentativ pentru români!

    sus(30)sus(4)
  2. Cam puțini români p-acolo, mai mulți țigani de pe „Valea Șomeșului”. Da, mno...dacă asta se vinde mai bine. Evident că Lorenna nu poate face diferența într-e un artist și un lăutar. :P

    sus(24)sus(4)
  3. In Ungaria traiesc mai multi tigani decat in Romania,dar nu auzi de ei nicaieri....Noi i am transformat in Romi si ii mai si veneram....apoi ne miram de ce cred strainii ca Romi santem toti....

    sus(16)sus(4)

Lasă un răspuns