taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
casa cultura gherla pescarilor bloc

Locuitorii de pe strada Salciei, la discuții cu administrația locală, pe tema blocurilor noi de pe str. Pescarilor – VIDEO

Un anunț al administrației locale din Gherla privind construcția de blocuri de locuințe pe strada Pescarilor a stârnit nemulțumirea locuitorilor de pe strada învecinată, Salciei.

Oamenii de pe strada Salciei nu sunt de acord ca în locul actualelor case și bărăci improvizate, unde locuiește o colonie de romi, să se ridice blocuri. Ei au depus un tabel cu semnături la primărie, prin care se opun proiectului.

Marți de la ora 17, în jur de 20 de persoane s-au prezentat la întâlnirea cu administrația locală, pentru a-și expune, fiecare, punctul de vedere.

Primarul Ovidiu Drăgan și administratorul public Vlad Bărbos le-au explicat oamenilor că este un demers normal, care își propune să rezolve o situație pentru persoanele defavorizate. Ei au dat asigurări că în noile blocuri, care ar urma să aibă subsol, doua etaje și mansardă și care urmează să fie construite prin GAL Plaiuri Someșene, pe fonduri europene, vor locui doar persoanele care vor îndeplini anumite criterii.

De asemenea, cei prezenți au fost informați că pe perioada lucrărilor de construcție, romii vor fi cazați în containere.

Discuțiile au fost aprinse, iar argumentele aduse au fost respinse de cei prezenți. Aceștia și-au exprimat neîncrederea că noile blocuri vor rezolva problemele actuale – gălăgie, mizerie, comportament antisocial din partea unora. S-a exemplificat cu situații neplăcute, petrecute în ultimii ani.

Oamenii nu cred că în noile apartamente vor locui mai puține persoane. Ei spun că în prezent sunt câteva sute de romi, unii veniți din alte colțuri ale țării, care au domiciliul la aceeași adresă.

S-a reproșat administrației locale faptul că deși problemele de pe strada Pescarilor datează de ani de zile, până acum nu s-a făcut nimic. Din cealaltă parte s-a explicat că tocmai de aceea se încearcă acum găsirea unei soluții pentru situație.

Un localnic a declarat că este de acord să se construiască bloc lângă casa sa, doar la o anumită distanță și cu balcoane/ferestre doar în partea opusă.

După o oră de discuții, de multe ori pe un ton ridicat și cu reproșuri, primarul a dat asigurări că proiectul este unul în lucru, că se pot lua în considerare și alte variante de construcție, cu mai puține nivele și că toate inițiativele pe acest subiect vor fi aduse la cunoștința opiniei publice.

La eveniment a mai fost prezent viceprimarul Paul Măhălean, șeful compartimentului urbanism din primărie Vasile Morar, care au oferit lămuriri suplimentare despre proiect. Au mai fost prezenți consilierii locali Carol Szasz și Vasile Băgăcean.

video în continuare

sus(0)jos(17)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?