ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
biserica bontida

Liturghie arhierească la Bonțida, cu IPS Andreicuț – VIDEO

La sfârșitul săptămânii trecute, creștinii comunei Bonțida au avut printre ei un oaspete drag. Este vorba de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, care chiar de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie a săvârșit liturghia în cadrul Bisericii Ortodoxe cu hramul „ Arhanghelii Mihail și Gavril”.

La slujba arhierească din frumosul lăcaș de cult din centrul localității au participat numeroși creștini, printre care s-a aflat şi primarul Emil Cărhaț.

biserica bontida andreicut

foto: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu IPS Andrei și din care a făcut parte și protopopul Protopopiatului Ortodox Dej, pr. Ioan Buftea.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Mitropolit Andrei, care și de această dată a subliniat importanța acestor evenimente duhovnicești, fiecare întâlnire cu credincioșii bonțideni devenind o amintire plăcută. Nu de mult, înaltul oaspete a fost prezent la resfințirea Bisericii Ortodoxe din Răscruci, sat component al comunei Bonțida.

În cadrul slujbei, preotul paroh Cătălin Alexandru Feier a fost hirotonisit iconom, pentru meritele deosebite în activitatea de slujire. De asemenea, primarului Emil Cărhaţ i-a fost oferită cea mai mare distincţie „Crucea Transilvană”, ca o cuvenită cinstire celor care s-au remarcat într-un deosebit devotament faţă de Biserică.

Membrii Consiliului Parohial au primit diplome de mulţumire din partea înaltului ierarh.

La sfârşitul slujbei arhiereşti, preotul paroh al Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” Bonţida, pr. Cătălin Alexandru Feier a mulţumit IPS Andrei pentru participarea la această mare sărbătoare sufletească.

Cu ocazia vizitei la Bonţida IPS Andrei a oficiat şi slujba de sfinţire a parohiei bisericii ortodoxe, reabilitată prin grija eroniaşilor ortodocşi din localitate.

Szekely Csaba

video gherla info

imagini Trinitas TV

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns