taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
sortilemn gherla robot lacuire

Linie de lăcuire robotizată şi centru cu comandă numerică nou la Sortilemn, într-un proiect cu fonduri norvegiene – VIDEO

Sortilemn Gherla a finalizat un nou proiect prin care se imbunatatesc performanțele operaționale și de mediu în activitatea de finisare a componentelor pentru scaune curbate din placaj, prin reducerea consumului materialelor specifice.

Este vorba de un centru cu comanda numerica si de o linie de lacuire prin pulverizare automatizata. „Trei utilaje faceau inainte cat face acum unul”, a declarat directorul general Marius Giurgiu la o conferinta de presa organizata luni la sediul Sortilemn.

În urma acestei îmbunătățiri tehnice, se vor înregistrea reduceri semnificative ale costurilor ca urmare a economiilor realizate prin reducerea consumului de materie prima pentru finisare, energie și eliminarea deșeurilor și a costurilor de intretinere.

Proiectul „Greening the process flow for molded elements at Sortilemn – Green industry Romania” este  susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare în Industria Verde România

Valoarea totală a proiectului de investiții este de 551.200 euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă nu va depăţi suma de 250.000 euro, valoarea cofinanţării nerambursabile fiind de 45,35%. Valoarea totală a costurilor cu partenerul norvegian a fost de 12.000 euro, din care asistența financiară nerambursabilă de maximum 5.442 euro.

Panglica inaugurala la noul centru cu comanda numerica a fost taiata de primarul Marius SAabo, care a apreciat acest nou proiect al Sortilemn, unitate industriala care absoarbe o parte importanta din forta de munca a orasului si un cotizant important la taxele si impozitele locale.

video: imagini de la inaugurare

sus(18)jos(6)

3 comentarii

 1. „Trei utilaje fac acum cat facea unul inainte”,interesant,si unde-i avantaju ???

  ...Dar un proiect pentru marirea salariilor.in ce secol va fi?

  sus(28)sus(30)
  • ...hehehe...ati modificat,bravo,ma bucur ca v-am fost de folos.
   Accept"multumirile" voastre.
   dar...unde sunt?...ma uit acuma mai atent si nu le vad.
   lasati,...e bine si asa.

   sus(14)sus(23)
  • D-le nu cred ca occidentalii astia care dupa cum stim au reusit in Economie, Industrie, nivel de trai, etc si care au facut aceasta investitie ar avea atata minte incat sa investeasca in ceva deficitar. Va rog sa aprofundati datele acestei investitii. Ceva va scapa in mod sigur. Nu am calcat in viata mea in Combinat dar mi se pare aberant ceea ce afirmati. Cu respect.

   sus(12)sus(10)

Lasă un răspuns