taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare sofer mariflor gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj
liceu maghiar gherla szamosujvar iskola

Liceul cu predare în limba maghiară vrea să-și schimbe numele

La un an de la înființare, liceul cu predare în limba maghiară din Gherla solicită schimbarea numelui instituției.

Liceul Teoretic „Kemeny Zsigmond” ar urmă să fie noul nume al instituției de învățământ destinat minorității maghiare, dacă consilierii locali vor aproba această cerere.

Dupa consimțământul consilierilor este necesar avizul Prefecturii Cluj, prin Comisia de atribuire sau schimbare de denumiri a județului Cluj.

Denumirea propusă nu este nouă, ea fiind luată în calcul încă de la începerea lucrărilor de construcție, în octombrie 2010.

Liceul cu predare în limba maghiară din Gherla s-a înființat în 2016 prin divizarea Liceului Petru Maior, Liceului Ana Ipătescu și a Școlii Gimnaziale Nr 1 – structura nr. 2, ale căror clase cu predare în limba maghiară au fost transferate la noua unitate de învățământ.

Terenul pentru liceu, în suprafaţă de aproximativ 8000 mp, a fost atribuit gratuit prin hotărârea consiliului local, în urma unei asocieri cu Fundaţia Teka.

Costul investiţiei a fost de 1,7 milioane de euro, iar construcţia a fost finanţată integral de guvernul maghiar prin fondurile destinate educaţiei maghiarilor de peste hotare.

In prezent școala pregătește aproximativ 450 de elevi din Gherla și împrejurimi, în clase primare, de gimnaziu și de liceu.

Consilierii locali din Gherla vor vota propunerea cel mai probabil într-o ședință din luna decembrie 2017.

kemeny zsigmondKemény Zsigmond a fost un scriitor, publicist și politician.

S-a născut în 1814 la Vințu de Jos, în județul Alba și a decedat pe 22 decembrie 1875, la Cămărașu, în județul Cluj.

Construcţia la şcoala maghiară a ajuns la final. Consilierii au votat înfiinţarea noului liceu – VIDEO

sus(15)jos(14)
creare site web gherla dej cluj apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj sonorizare nunta botez ravan gherla dej cluj majorat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?