taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor mek pavaje borduri mintiu gherlii gherla dej cluj
liceu ana ipatescu gherla

Liceul Ana Ipătescu rămâne în scenariul galben, cadre didactice pozitive Covid, liceul Petru Maior trece la galben, restricții noi în Cluj-Napoca, la Sic, Mintiu Gherlii și alte comune

Prefectul Mircea Abrudean a susținut vineri de la ora 18 o conferință de presă, în care a prezentat noutăți în ce privește situația cazurilor de Covid-19 din județul Cluj.

Dată fiind depășirea ratei de incidență de 1,5 la mie a cazurilor Covid-19 în Cluj-Napoca, Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiu Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic, Vad, s-a luat măsura ca începând cu data de 12 octombrie să se suspende în aceste UAT-uri activitatea de interior cu publicul a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației.

De la aceeași dată, tot pentru 10 zile, se suspendă în aceleași UAT-uri activitatea sălilor de jocuri de noroc, dar rămân deschise pariurile și loteriile.

Prefectul a declarat că la Gherla, rata actuală a cazurilor de Covid-19 este de 2,01 la mie. Aici rămân valabile în continuare măsurile luate anterior.

La liceul Ana Ipătescu din Gherla au fost confirmate vineri două cazuri de cadre didactice pozitive Covid-19, între care și directorul unității de învățământ.

Cele două cadre didactice vor rămâne izolate la domiciliu pe o perioadă de două săptâmâni. Acestea sunt asimptomatice, se simt bine și nu au temperatură.

În cazul liceului Ana Ipătescu nu s-a luat măsura trecerii la scenariul roșu, întrucât cadrele didactice respective nu ar fi avut contacte cu școala în această săptămână, iar elevii cu care au avut ore anterior intră începând de luni în schimbul de cursuri online, de acasă.

În cazul liceului Petru Maior din Gherla, începând cu data de luni, 12 octombrie, acesta trece de la scenariul roșu, în care toți elevii fac cursuri online, la scenariul galben, unde fac alternativ ore la școală.

Începând cu aceeași dată, trec de la scenariul roșu la cel verde mai multe unități din comuna Mintiu Gherlii: Grădinița Bunești cătun, Școala primară Bunești sat, Școala Primară Nima sat, Școala Gimnazială Mintiu Gherlii.

Textul integral al hotărâriilor luate vineri

Având în vedere rata de incidență cumulată pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Cluj, comunicată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și faptul că incidenţa cumulată din ultimele 14 zile în municipiul Cluj-Napoca și alte unități administrativ-teritoriale, respectiv Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad este peste pragul de 1,5/1.000 locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat astăzi Hotărârea nr.46, prin care s-au dispus următoarele măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, începând cu data de 12.10.2020, până la data atingerii unei rate de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori:

➡️suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul, a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. ❗Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

➡️ suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.
❗Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

➡️ suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

➡️ suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

➡️ prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

➡️ nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

❗De asemenea, prin Hotărârea nr. 47 s-au mai luat câteva măsuri privind funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, după cum urmează:

➡️ trecerea la scenariul de funcționare 2 pentru Liceul Teoretic “ Petru Maior ” Gherla, începând cu data de 12.10.2020;

➡️ trecerea la scenariul funcționare 1, pentru Grădinița cu program normal Bunești Cătun, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;

➡️ trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Primară Bunești Sat, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;

➡️ trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Primară Nima Sat, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;

➡️ trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Gimnazială Mintiu Gherlii, Comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;

➡️ trecerea la scenariul de funcționare 2, pentru Școala Gimnazială Cuzdrioara, Comuna Cuzdrioara, începând cu data de 12.10.2020.

  • știre în curs de actualizare

foto: arhiva

sus(9)jos(17)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns