taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
constantin cioaba carte

Lansare volum de poezie Constantin Cioabă

În ciuda problemelor cauzate de pandemie, în viața literară a municipiului Gherla mai avem parte și de surprize plăcute. Este vorba despre  apariția primului volum de poezie semnat Constantin Cioabă, cunoscut până în prezent  mai ales prin lucrări de pictură și artizanat.

Zilele trecute a ajuns la noi și prima sa carte. Prin cele 90 de poezii din volumul “Labirintul Cuvintelor” se urmărește construirea treptată a unui “grafic de iubiri”: reprezentarea grafică a poveștilor de dragoste din adolescență ar conduce la formarea unui labirint în care despărțirile sunt schițate prin înfundarea drumului. Singura cale rămasă pentru a ieși din “încurcătură” este calea cuvintelor – eliberarea prin scris și poezie.

Versurile animează emoția primelor întâlniri, a revederilor și în final, a despărțirilor, toate acestea fiind transpuse și încadrate în decoruri specifice romantismului, natura cu anotimpurile ei reprezentând instrumente importante în procesul  creator.

Poeziile nu sunt ordonate în carte în funcție de tema sau motivele folosite, ele par a fi tipărite respectându-se ordinea cronologică în care au fost scrise, conservându-se astfel autenticitatea stărilor trăite. Sunt poezii pline de sentimentalism, cu multe nuanțe personale, autorul fiind și un bun cunoscător al naturii.

Volumul de debut al poetului cuprinde 90 de poezii scrise în adolescență, în perioada în care poveștile de dragoste, cu urcușurile și coborâșurile lor, alcătuiesc un “grafic de iubiri”, trăite și filtrate vulnerabil prin prisma tinereții.

Constantin Cioabă s-a născut în 2 noiembrie 1960 la Cluj-Napoca, fiind absolvent al Academiei de Studii Economice din București. Totodată este activ profesional la Consiliul Concurenței în Cluj-Napoca.

Szekely Csaba

sus(17)jos(0)

Lasă un răspuns