locuri de munca gherla dej cluj angajare mariflor muncitor

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon locuri de munca angajare gherla dej cluj expert contabil mariflor locuri de munca gherla dej cluj agent securitate

fundatura monografie

Lansare de monografie la Fundătura, cu recital de pricesne

Creştinii ortodocşi din satul Fundătura, localitate componentă a comunei Iclod, au avut parte joi de evenimente religioase şi culturale de însemnătate în viaţa aşezării de pe Valea Someşului Mic.

Chiar de Sfânta Mărie Mare, la Biserica Ortodoxă din centrul satului s-a săvârşit Liturghia, oficiată de preotul paroh Alexandru Man, după care cei prezenţi în lăcaşul de cult au asistat la un recital de pricesne susţinut de interpreta de muzică populară Ioana Maria Câmpan.

ana maria campan biserica

Apoi, la sala Căminului culturala avut loc lansarea cărţii „Fundătura (Inău) la 750 de ani. Repere Monografice”. Autorul monografiei este profesorul Ilie Crăciun, fiu al satului, plecat din localitate pe drumul unei bogate cariere didactice. Noua carte mai este semnată şi de Alexandrina Crăciun, soţia profesorului.

fundatura lansare monografie

Evenimentul a fost deschis de primarul Emil Pârţoc, care a evidenţiat importanţa acestei monografii în cunoaşterea istoriei şi tradiţiei acestui sat. Despre carte a vorbit mai pe larg profesorul Ile Crăciun, dar a luat cuvântul şi preotul paroh Alexandru Man, gazda evenimentului.

primar iclod pirtoc monografie fundatura

foto: Facebook

A urmat un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Dansatorii de pe Someş” şi soliştii de muzică populară Ioana Roman, Raul Oltean şi Ioana Maria Câmpean.

raul oltean fundatura

La sfârşitul reprezentaţiei, participanţii la eveniment au făcut o poză comună în faţa bisericii din Fundătura. Au fost prezenţi şi mulţi fii ai satului, întorşi acasă cu ocazia lansării monografiei.

În preajma zilei de 15 august, Biserica Ortodoxă din Fundătura la- avut ca oaspete pe mitropolitul Andrei Andreicuț, care a participat la Slujba de Paraclis.

Szekely Csaba

sus(2)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. A fost un eveniment deosebit in viata satului, au participat cu entuziasm locuitori actuali precum si multi fii ai satului bucurosi de eveniment....

    sus(6)sus(1)

Lasă un răspuns