taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
muzeu expozitie gherla bleky

Lansare de carte şi Pușa Lia Popan și vernisaj de expoziţie Mircea Pop la muzeu

La sfârşit de an iubitorii de literatură şi artă din municipiul Gherla au avut parte de un frumos cadou. Este vorba despre o lansare de volum de poezie semnat Puşa Lia Popan şi vernisajul expoziţiei de icoane pe pânză al artistului Mircea Pop, profesor de desen la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla. Două evenimente reunite în sala francofonă a Muzeului de Istorie în prezenţa unui public iubitor de frumos.

Puşa Lia Popan şi-a lansat a 14-a carte, de această dată un volum de poezie cu titlul „Sub arcuiri de curcubeie strâmbe”, apărută la Editura Napoca Star, o carte ce „ne conduce la pierderea propriei identităţi, fără amintiri, gânduri, principii sau idei, suntem doar nişte omuleţi pierduţi în spaţiu, un punct ce apare în univers” – aşa cum remarcă în prefaţă tânăra poetă Andreea Pop, cea care a şi prezentat noua apariţie editorială în faţa publicului prezent în muzeu.

Spre deosebire de celelalte cărţi ale poetei, această culegere de poezii este ceva inedit, ceva aparte, care pur şi simplu te face să te întrebi cât de departe putem ajunge visând? Răspunsul l-a dat chiar autorul volumului, care a ales cu mare atenţie şi preocupare teme îndelung abordate şi de alţi mari poeţi, cu deosebirea că poeta din Gherla crede mai întâi în propria persoană, apoi în ceilaţi. Exemplu elocvent în această privinţă este poezia „De agonie şi extaz” publicat în volumul lansat vineri seara.

expozitie muzeu mircea pop gherla

Tot în cadrul lansării de carte, în sala francofonă a muzeului de istorie s-a vernisat expoziţia de icoane pe pânză al artistului Mircea Pop. Sunt expuse zece lucrări ale dascălului gherlean, laureat al mai multor expoziţii în grup organizate în ţară. Despre arta pictorului a vorbit prof. Iulian Dămăcuş.

Momentele artistice ale manifestării au fost susţinute de Dodo Dujardi şi Alexandru Kutas (Bleky).

Expoziţia de la Muzeul de Istorie de pe strada Mihai Viteazu poate fi vizitată până la sfârşitul lunii ianuarie 2020.

Szekely Csaba

sus(9)jos(0)

Lasă un răspuns