gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
carte gherla lansare martiri

Lansare de carte la Memorialul Gherla

„Comunismul a frânt destine, a instalat un climat general de frică, i-a silit pe toți cetățenii obișnuiți să caute, disperați, mijloace de trai suportabile. Dar mai ales i-a exterminat pe oponenți, prezumați sau reali. Martirii temnițelor comuniste și toți cei care au supraviețuit detenției acelui regim ateu sunt dovada persecuțiilor făcute de comuniști, și astăzi depun mărturie prin scrieri și interviuri despre atrocitățile petrecute acolo.”

Memorialul Gherla, într-un nou gest de străluminare a întunericului acestei istorii nefaste, propune pentru ziua de  sâmbătă o întâlnire cu părintele Dumitru Bogdan Bădiță, autorul volumului „Martiri și mărturie creștină în temnițele comuniste din România”.

Lansarea acestei cărți, apărută recent la Editura Andreiană Sibiu, adaugă o contribuție binevenită Arhivei Gulagului românesc. Prefigurată de o altă apariție editorială, „Mărturii și evocări din lagăre și închisori. 30 de ani de la căderea comunismului în România marcați prin interviuri cu 30 de deținuți politici din perioada comunistă”, cartea la a cărei lansare vă invităm este rezultatul unei cercetări doctorale de patru ani la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București. Cazurile alese – preotul Ioan Lupaș, Nicolae Tomaziu și Aspazia Oțel Petrescu – sunt așezate atât în contextul mai larg al cercetării istorice, cât și al investigației jurnalistice, al memoriei detenției politice românești.

Evenimentul are loc sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19, la Memorialul Gherla, pe str. Cărămizii.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns