taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
lansare carte covor armenesc gherla poezie

Lansare de carte de poezie „Covor armenesc”

În sala de conferinţe a Fundaţiei Culturale „Téka” din Gherla, în prezenţa unui numeros public a avut loc joi lansarea cărţii „Covor armenesc” de Kiss Lehel, cu imagini realizate de Ermone Zabel Martaian, care în prezent trăieşte la Budapesta.

Volumul a fost prezentat de directorul Editurii Kriterion, omul de litere clujean Szabó H. Gyula. Acesta s-a referit la ultimele apariţii editoriale, dar şi la rolul editurii în popularizarea cărţilor apărute în limbile naţionalităţilor din ţara noastră, printre care s-a aflat şi una în limba armeană.

Moderatorul întâlnirii autorilor cu cititorii aflaţi în sală a fost redactorul Jakabbffy Tamás, care a întreţinut o atmosferă constructivă, dialogând atât cu autorii, cât şi cu publicul.

Autorul poeziilor adresate atât copiilor cât şi adulţilor, Kiss Lehel trăieşte în Gherla, unde a studiat şi studiază în continuare istoria şi tradiţiile armenilor, iar autoarea picturilor apărute în paginile cărţii, Ermone Zabel Martaian este descendenta unei renumite familii de confecţioner covoare manuale armeneşti.

Dacă poeziile din volumul lansat sunt inspirate din motivele tradiţionale ale culturii şi spiritualităţii armeneşti, desenele oglindesc şi ele simbolurile comunităţii locale, însoţind cu succes muzicalitatea lucrărilor lirice.

Au luat cuvântul şi autorii, ambii dezvăluind din secretele municii depuse pentru apariția acestei cărţi.

La sfârşitul lansării, cei doi autori au acordat autografe şi s-au întreţinut cu cititorii.

Zilele trecute volumul a fost prezentat în prezenţa autorilor şi amatorilor de literatură din Cluj-Napoca şi Gheorgheni (Harghita).

Szekely Csaba

foto: Claudiu Capră

sus(11)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns