taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
martaian ermone carte

Lansare de carte cu grafică de Martaian Ermone

Sfârşitul anului 2019 a fost deosebit de bogat în evenimente pentru talentata pictoriţă Martaian Ermone Zabel. Născută la Gherla, unde a terminat Liceul Teoretic „Petru Maior”, artista s-a stabilit în Ungaria, unde participă cu regularitate la expoziţiile organizate la Budapesta, dar onorează şi multe expoziţii internaţionale. Tot în capitala ţării vecine conduce un cerc de iconari din care fac parte atât copii cât şi adulţi.

Zilele trecute a fost lansată cartea „Armenian carpet – Covor armenesc – Örmény szőnyeg”, a cărei prezentare grafică a fost realizată chiar de artista din Gherla. Nu întâmplător a fost rugată pictoriţa să colaboreze la prezentarea artistică a volumului, oraşul ei natal, Gherla fiind un vechi şi cunoscut centru al manufacturii covoarelor orientale manuale. Ea cunoaşte foarte bine tradiţiile şi obiceiurile acestei meserii, care, din păcate nu se mai continuă în localitatea de pe Someş.

Zilele trecute Martaian Ermone Zabel a mai fost prezentă cu diferite obiecte de artă şi la Târgul de Crăciun „Christmas Bazar” din apropierea Bucureştiului.

Szekely Csaba

sus(37)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns