taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto
targ negreni pistoale

La Târgul de la Negreni poți să ajungi rege – FOTO

„Lume multă, cosmopolită, vechituri şi nouături, antichităţi din străinătăţi, un mic, un gulaş şi o bere, marfă pusă la vedere, văile Ghermin şi Negrii, susurând de dorul verii, la poale de Apuseni aşteptând fiori de ierni, haide frate la Negreni!”.

Acesta este îndemnul cu care sunt aşteptaţi mii de vizitatori la târgul tradiţional de vechituri de la Negreni. Localitatea se află la două ore de mers cu maşina, de la Gherla spre Oradea. Târgul şi-a deschis porţile de luni.

Aici vin cumpărători hotărâți sau doar gură-cască, târgoveţi şi comercianţi de prin toate părţile, din România şi din Ungaria, dar şi de mai departe. Sunt mulţi străini care vin doar pentru atmosfera de piaţă medievală, pe care la ei acasă nu mai au unde să o găsească.

coroana rege targ negreni

Iar dacă ai o aspiraţie uriaşă, să fii rege, de exemplu, aici ţi se poate îndeplini visul. Jilţuri masive, viu colorate, cu mânere aurii şi cu spătarul înalt, păstrate cu grijă din vremuri apuse, te așteaptă să-ţi dea un aer împărătesc. Nici coroana nu e o problemă foarte mare: dacă cauţi bine, o găseşti, bine împodobită, cu pietre sclipitoare. Cine știe pe ce cap celebru o fi stat? Puști, pistoale? Sunt la discreție.

2017 targ negreni vechituri fechetau cluj

galerie foto: târgul de la Negreni 2017 – imagini primite de la Ciprian

galerie foto gherlaTârgul de la Negreni este locul recomandat pentru amatorii de chilipiruri, de lucruri rare sau vechi, unde poţi zări în orice moment un obiect care să te farmece pe loc şi să-l vrei neapărat la tine acasă. E chiar mai mult, o provocare să descoperi ce a mai putut crea imaginaţia şi mâna meşterilor.

Vremea se anunţă pentru ziua de sâmbătă bună şi însorită, iar duminică, în ultima zi, ar putea picura uşor. Aşa că nu mai e timp de pierdut. Inarmează-te și cu răbdare, pentru că se circulă aproape bară la bară în zonă.

foto principală: Facebook

sus(10)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns