taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar
pro romania

Remus Lăpușan, PRO România: „La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

E o perioadă grea pentru noi. O perioadă cu multe provocări, dar frumoasă, ca o adolescență. Pentru că suntem un stat tânăr.

Unora li se pare că lucrurile merg în direcția greșită, alții se plâng de prea multă inerție, iar alții cred că regresăm. Dar adevărul e că, la scară istorică, suntem pur și simplu tineri. Și încă învățăm.

Am vrea să-i facem și pe alții să înțeleagă că nu suntem așa cum se zvonește. Ne e frică să nu fim văzuți ca o țară de corupți, ca o țară de incompetenți, ca o țară de hoți și cerșetori. Pentru că știm că nu suntem așa, pentru că știm că muncim din greu și că merităm fiecare lucru bun care ni se întâmplă. Și că e nedrept uneori că progresul e prea lent sau că unii aleg să fure startul.

Românie dragă, vrem să-ți ștergem lacrimile de pe obraz! Lacrimile pe care le verși pentru noi, copiii tăi: pentru fiecare bătrân care-și lipește nasul de geamul înghețat, cu speranța că va vedea mai bine drumul de pe care ar trebui să-i apară nepoții, pentru fiecare copil care merge seara flămând la culcare, pentru fiecare dintre cei care se gândesc cu groază dacă mâine va mai avea un loc de muncă, pentru fiecare părinte care, cu inima frântă, și-a lăsat copiii acasă și-a luat drumul pribegiei cu speranța că vor avea cu toții un viitor mai bun, pentru fiecare victimă a violenței în familie din cauza lipsurilor și a sărăciei, pentru fiecare medic care luptă cu moartea zilele acestea în secțiile supra-aglomerate de terapie intensivă, pentru fiecare dascăl care tânjește după interacțiunea directă cu elevii și studenții, pentru toți copiii și tinerii cărora li s-a furat emoția primei zile de școală sau de facultate!

Sunt multe de făcut încă în această țară și ne doare fiecare lipsă, fiecare lucru făcut în grabă, fiecare decizie greșită. Dar important e că nu renunțăm. De fiecare dată, ne ridicăm și alegem să construim în continuare acest stat, această națiune.

Încet-încet, iată că ne găsim vocea și avem curajul propriilor opinii. Ne găsim identitatea, începem să credem în ea și în noi înșine.

Suntem mândri că suntem români, suntem mândri de ce-i românesc!

Suntem mândri de tine, România!

sus(0)jos(3)

Lasă un răspuns