taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
colinde mintiu gherlii biserica

La Mintiu Gherlii a sosit Moşul cu colinde – festivalul „Nicolae Ivan” – FOTO

Nici nu se putea găsi o dată mai bună ca 6 decembrie pentru desfăşurarea la Mintiu Gherlii ediţiei 2017 a Festivalului de colinde, obiceiuri şi datini populare de Crăciun „Nicolae Ivan”, organizat de Cercul pedagogic al profesorilor de religie din zona Gherla şi Protopopiatul Ortodox Gherla.

Tradiţionala manifestare religioasă şi culturală din acest an a avut loc la Biserica Ortodoxe din Mintiu Gherlii, unde gazda şi prezentatorul festivalului a fost preotul paroh Marius Ormenişan.

Au participat patru formaţii corale – Grupul gimnazial al Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” condus de prof. Ciprian Câmpean, Grupul liceal de la aceeaşi şcoală coordonat de prof. Adina Pop, grupul Şcolii Gimnaziale Iclod dirijat de profesoara Monica Sălăgean şi gazdele de la Şcoala Gimnazială Mintiu Gherlii, îndrumate de directoarea Elisabeta Farcaş şi profesoara de religie, Alexandrina Sântejudean, coordonatoarea Cercului metodic al profesorilor de religie din zona Gherla.  Liceul Tehnologic Gherla a fost reprezentat de eleva Livia Moholea, care a interpretat două colinde frumoase.

galerie foto: imagini de la eveniment

galerie foto gherlaÎn afara festivalului propriu-zis, elevul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, Bogdan Găbudean a evoluat cu două piese muzicale de Crăciun, cucerind asistenţa prin vocea plăcută şi prezenţă scenică. A mai cântat la finalul festivalului eleva Crina Bujiţă de la același liceu.

Juriul a fost condus de protopopul Paul Isip și a a stabilit ca la faza judeaţeană de la Cluj-Napoca din 16 decembrie 2017 să fie prezent grupul Şcolii Gimnaziale din Mintiu Gherlii, format din 20 de eleve. A fost o alegere dificilă, fiindcă şi reprezentanţii Şcolii Gimnaziale Iclod au dat dovadă de o bună pregătire.

Înainte de a-și lua rămas bun de la gazde, părintele protopop a mulţumit participanţilor pentru eforturile depuse de toti participanții: „Mă bucur să vă văd aşa luminoşi, voi fiind păstrătorii tradiţiilor şi obiciurilor noastre de Crăciun. Trăim cu toţii nostalgia vremurilor când în pragul sărbătorilor de la sfârşitul anului toată lumea colinda. Astăzi a rămas Biserica să fie un pas călăuzitor, chiar de aceea Dumnezeul să lumineze mintea noastră”.

La ieşirea din biserică, creştinii prezenţi putut cumpăra iconiţe şi alte obiecte confecţionate de elevii Şcolii Gimnaziale din Mintiu Gherlii. Din sumele adunate vor fi sprijinite familiile nevoiaşe din localitate.

Szekely Csaba

sus(13)jos(0)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?