Electric Castle încheie cea de-a 10 ediție cu cel mai mare număr de participanți din istoria sa: festivalul a atras, anul acesta, 274.000 de participanți, consolidându-și reputația ca unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică din România, au anunțat luni organizatorii.
Spre deosebire de anii trecuți, accesul la festival a fost ceva mai lejer, semn că responsabilii au luat ceva măsuri. De la Răscruci s-a înaintat binișor duminică seara pe la 7, cu vreo 30 km/h și puține opriri până la punctul de plată a taxei de parcare, de 70 de lei. Cam scumpă pentru o zi, ok pentru cinci zile.
După ploile răzlețe de sâmbătă și dumincă, a apărut și noroiul. Nu cât să fie știri pe tv, ca acum câțiva ani, dar cât să fii atent la bascheții albi. Lume, de toate felurile, vârstele, culorile. La intrarea în festival, din nou surpriză plăcută, nu se stă la cozi, voluntarii de acolo amabili, deși sigur obosiți. Un control sumar și se deschide micul paradis.
galerie foto: pe traseul de la intrare până la plecare
După 10 ediții, te simți ca acasă, știi locul pe de rost. Pentru un începător s-ar putea să pară totul o harababură, dar nu e așa. Atmosferă lejeră, lume îmbrăcată sumar, la cele vreo 27 de grade, cu soare blând. Muzica răsună din toate direcțiile, iar lumea circula dintr-o parte în alta, într-un furnicar interminabil. Ăsta e de fapt și farmecul, să mergi peste tot, să vezi tot. Har domnului, ai de mers, dar și de descoperit.
Scene în stânga, scene în dreapta, baruri la tot pasul (de la 18 la 27 de lei o bere), mirosuri îmbietoare unde se stă la coadă relaxat (45-50 de lei un burger). Pe iarba verde se joacă fotbal, mai încolo e rupere la un tenis de masă, asta chiar e surpriză, iar și mai încolo, flăcări zgomotoase ridică baloane uriașe, doar la câțiva metri, cât să te simți și mai la înălțime.
Seara e caldă cum n-a fost anii trecuți. Pe la 9, mulțimile se îndreaptă în corpore spre scena mare, pentru concertul festivalului: Sean Paul. Artistul jamaican de 51 de ani are vreo 20 de ani de când tot scoate hituri, în diverse combinații, pe care le știe toată lumea. Și cum începe o piesă, cum încep uralele. Yeee!
A fost un final spectaculos pentru o ediție trăită la maxim. Superstarul internațional Sean Paul a convins publicul că toate hit-urile adunate în cei peste 30 de ani de carieră sunt la fel de actuale si azi, în timp ce enigmatica Sevdaliza a captivat audiența cu amestecul ei unic de sunete electronice și experimentale. Poate cea mai iubită trupă românească, Subcarpați, a făcut ca mulțimea să danseze până la ultimul minut în fața scenei principale. După un moment surpriză în timpul zilei, când au avut un concert spontan sub stejarul de lângă castel, Palaye Royale au umplut până la refuz spațiul din Hangar, o probă în plus că, în Electric Castle, rock-ul e la el acasă. În cele 5 zile de festival, peste 200 de artiști au evoluat pe cele 10 scene din Electric Castle.
„Electric Castle a fost și continuă să fie mai mult decât un festival de muzică. Este despre crearea unei comunități și a unei experiențe care rezonează cu oamenii mult timp după ce festivalul se încheie. Suntem recunoscători tuturor artiștilor care au făcut eforturi enorme să ajungă în fața publicului, în ciuda a zeci de ore în care au stat blocați în aeroporturi, participanților care ne-au înțeles eforturile și partenerilor care au făcut ca ediția din acest an să fie atât de specială.”, spune Tudor Costinaș, director comunicare Electric Castle.
Primele abonamente pentru ediția 2025 a festivalului au fost puse în vânzare luni, în ediție limitată. Prețul unui abonament pentru cinci zile pornește de la 89 de euro.
Publicul are și opțiunea de a-și rezervca biletul, optând pentru plata în rate, cu o primă plată de doar 35 de euro.
Toate detalii despre campania Super Early Birds se gasesc pe www.electriccastle.ro