taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor mek pavaje borduri mintiu gherlii gherla dej cluj
usr gherla carol szasz andrada opris zoltan petrovici

La cafea cu USR PLUS: candidații 1 și 2 la consiliul local – VIDEO (P.E.)

La a treia și ultima întâlnire din campania întâlnire din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie cu reprezentanții Alianței USR-PLUS, alături de candidatul la primăria Gherla Carol Szasz s-au aflat candidații pentru funcția de consilier Andrada Opriș și Zoltan Petrovici.

Carol Szasz a precizat că nu am avut discuții cu celelalte partide și că nu s-au făcut promisiuni de colaborare, în altă formă decât pe proiecte. „Suntem noi în politică și am vrut să ne evaluăm capacitățile. E foarte important să clădim pe o fundație clară și avem încrederea că vom porni de la un scor bun. Am venit în fața alegătorilor sinceri, așa cum suntem și considerăm că Gherla are nevoie de o administrație nouă și modernă pe care suntem pregătiți să o construim. Venim din mediul privat, unde criteriile de competență sunt bine definite și dacă am făcut față acolo, vom face și în administrația publică”.

Un alt subiect abordat a fost cel al organizării Zilelor Municipiului Gherla. „Cu mai mare accent pe local și mai puțîn pe impresionarea publicului cu nume mari. De ce mergem de Crăciun la Sibiu sau Brașov? De ce mergem la târgurile renumite din țară? De ce vizităm orașele turistice mari ale Europei? Pentru că au ce avem și noi acasă, sau pentru că își pun în valoare oferta unică? Gherla și împrejurimile au nu doar talentul necesar pentru evenimente de genul acesta, ci și producători de produse de excepție. De ce să mâncăm aceiași mici cu bere și grătare cu cartofi prăjiți purtați din oraș în oraș de câțiva comercianți ambulanți, când putem promova, cumpără, consumă și experimenta produse locale? Avem aici tot ce ne trebuie, de la carmangerii la legumicultori. De asemenea, avem artizani care ar ocupă cu cinste locurile într-un târg de produse, nu doar tradiționale ci și artistice sau de altă natură. Zilele unui oraș asta trebuie să celebreze! Diversitatea, creativitatea și potențialul unui loc anume. Nu o rețeta seacă de muzică de duzină acompaniată de hamsii”.

Potrivit reprezentanților alianței USR PLUS, obiectivele pe termen scurt la conducerea orașului ar fi
– Inventarierea și evaluarea tuturor proiectelor de investiții în vederea prioritizării resurselor financiare și identificarea de noi finanțări.
– Pregătirea bugetului pe anul 2021 – introducerea bugetului participativ
– Registratură/secretariat – primire și eliberare documente la intrarea în instituție
– Camere și microfoane în sala de ședința a consiliului local (pentru facilitarea transmiterii sedințelor către cetățeni, în bune condiții)
– Standuri pliante pentru promovarea gratuită a micilor afaceri locale
– Folosirea panourilor publicitare pentru promovarea antreprenoriatului și a asociațiilor locale
– Rastele de biciclete la școli, primărie, piață și gară – pentru încurajarea traficului alternativ

Un al subiect a fost cel al traficului aglomerat din centrul orașului, iar aici candidații au venit cu soluții și propuneri ca încurajarea transportului pietonal și ciclistic, crearea de sensuri unice acolo unde este posibil, trasarea de piste de biciclete acolo unde străzile o permit, plasarea de taxatoare pentru parcare în zonele centrale, pentru a descuraja staționarea îndelungată, gândirea unui sistem de transport în comun care să lege satele cartiere de oraș și să permită mobilitatea urbană dintr-un capăt în altul.

Andrada Opriș a vorbit despre bugetul participativ, care ar permite cetăţenilor să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea localităţii lor. „Primăria alocă o parte din bugetul anual, după care locuitorii vor veni cu propuneri cu privire la ceea ce ar trebui îmbunătăţit în anul viitor în localitate. În cadrul formulării acestor propuneri, cetăţenii, asistaţi de administraţia oraşului, se întâlnesc la discuţii publice locale sau tematice şi cu vecinii, unde discută despre ceea ce vor să schimbe în localitatea lor şi în ce mod. Apoi depun la Primărie propunerile comune pentru a fi verificată fezabilitatea lor. Punctul culminant este votul popular pentru selectarea propunerilor cetăţenilor care vor fi realizate de autoritățile. Bugetarea participativă nu este o noutate în lume, aceasta a fost adoptată în anul 1989 în Brazilia, în ultimii cincisprezece ani extinzându-se şi în Europa. Funcţionează în peste 1 500 de oraşe din întreaga lume, dintre care aproximativ o sută de oraşe în Romania. Scopul bugetului participativ nu este numai acela de a repartiza o anumită sumă de bani, deci nu este vorba de un program de granturi cu o nouă denumire. Scopul bugetului participativ este de a implica locuitorii în dialogul privind formarea locului în care trăiesc, de a arăta oamenilor care sunt posibilităţile localităţii şi modul în care pot contribui la formarea acesteia, precum şi de a învăţa Primăria cum să asculte cetăţenii şi cum să comunice în mod eficient şi constructiv cu ei. O parte importantă a bugetului participativ o constituie întâlnirile publice şi dezbaterile privind propunerile în cadrul cărora se pot naşte noi relaţii între vecini şi o atmosferă constructivă și plăcută în localitate”.

Candidatul Zoltan Petrovici a abordat subiectul zonelor verzi și a propus ca acestea să poată fi administrate și de firme, asociații de bloc etc. prin proiectul „adoptă un spațiu verde”.

video în continuare

(PE – publicitate electorală)

sus(27)jos(14)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns