taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor mek pavaje borduri mintiu gherlii gherla dej cluj
carol szasz primar usr gherla alegeri locale 2020

La cafea cu Szasz Carol, candidat USR PLUS pentru Primăria Gherla – VIDEO (P.E.)

Carol Szasz este candidatul Alianței USR PLUS pentru primăria Gherla, la alegerile locale din 27 septembrie. 

Are 43 de ani și s-a născut la Gherla, într-o familie mixtă și modestă. A urmat cursurile la Școala Generală nr. 1 și Liceul Petru Maior. Apoi a urmat cursurile Facultății de Construcții din Cluj-Napoca, Secția CFDP, pe care a absolvit-o în 2000.

„La finalizare am avut șansa să rămân în cadrul facultății, ca asistent universitar, dar situația financiară de atunci nu mi-a permis acest lucru. M-am angajat cu o normă întreagă la o firmă privată și am rămas doar colaborator al Facultății.

Nu îmi pare rău, am avut ocazia să lucrez cu cei mai buni specialiști din Transilvania în acest domeniul și asta m-a ajutat enorm în dezvoltarea profesională. Astfel, din postura de Șef Birou, în primii 10 ani am participat la proiectarea a peste 100 de poduri, plus drumuri și străzi. Asta mi-a permis să obțin atestatul de Verificator de proiecte – fiind una din cele 5 persoane atestate din Transilvania și cea mai tânără.

În 2011 am finalizat și Doctoratul și am continuat să colaborez cu UTCN ca și cadru didactic asociat.

Prin natura activității mele am avut contact cu administrațiile locale și cu alte instituții ale statului – cu ocazia obținerii diverselor avize sau finanțări

Am acumulat, pe lângă cunoștințele tehnice din domeniu proiectării infrastructurii de drumuri și poduri, și experiențe legate de modul de funcționare a sistemului de administrație (pregătirea, aprobarea și implementarea unor proiecte).

Am avut ocazia să cunosc zeci de primari, cu unii având colaborări foarte bune.

Un astfel de exemplu este fostul primar al Sibiului, actualul președinte, Klaus Iohannis. Am proiectat și oferit asistența tehnică necesară construirii a două poduri și am realizat SF pentru un pasaj care s-a realizat peste Calea Ferată. Un astfel de pod este Podul Piața Cibin, pe care alături de Podul Minciunilor, vă invit să-l vedeți când vizitați Sibiul.

Recent, in calitate de verificator am avut recent ocazia să verific documentațiile tehnice ale mai multor pasaje din Oradea, un oraș care se dezvoltă destul de frumos.”

Intrarea în politică

S-a înscris în USR Gherla după evenimentele din 10 august 2018, cu convingerea că România, și implicit municipiul nostru, nu se poate ridica din starea actuală, decât dacă oameni noi, cu valoare, vor ocupa poziții pe măsură experienței și nivelul lor de pregătire.

„Nu aveam obiectivul de a candida, considerând politica ceva de care te bine să te ferești. Pe măsură ce, împreună cu colegii, am studiat problemele orașului, căutând să identificăm cauzele și soluții, am înțeles că nu de un politician are nevoie orașul ci de un bun administrator.

Într-o situație normală, acum ar trebui să fiu în biroul meu de proiectare, să-mi conduc echipa în realizarea marilor proiecte de infrastructură. Dar situația în care se află Gherla m-a determinat să fac o pauză de la această activitate.

Consider că împlinirea completă a omului se realizează când, pe lângă reușita din plan personal, trăiește într-o comunitate prosperă. Asta vreau să construim la Gherla.”

În ce privește calitățile sale, Carola Szasz se consideră un om:
– Ambițios – am reușit ceea ce mi-am propus, bineînțeles, cu multă muncă
– Responsabil – Asta se reflectă în calitatea mea de Verificator Proiecte de Poduri. Vorbim de siguranța vieții.
– Altruist – Consider că fericirea nu este un act individual și se poate face asta dăruind.

Obiective

„Principalii mei contracandidați sunt trecuți de prima tinerețe și consider că și-au arătat limitele.Trebuie să ieșim din logica supraviețuirii minime a orașului. Acesta funcționează pe avarii și a fost tratata ca un asistat social privit la o scară macro, așteptându-se mereu ajutor din fonduri județene și guvernamentale.
E timpul să schimbăm asta. Ne aflăm aici datorită lipsei de viziune.

O primă etapă este de conștientizarea faptul că orașele sunt într-o competiție, al cărui start, din păcate, l-am cam ratat, dar prin muncă, printr-o bună planificare și cu implicarea unor specialiști, acest decalaj poate fi recuperat.”

Dintre obiectivele mandatului

  • Pe termen scurt voi începe cu ceea ce este normal – pregătirea echipei
  • Restructurarea aparatului administrativ, inclusiv a Poliției Locale și implementarea conceptului ”Suntem aici în slujba cetățenilor”;
  • Noi, cetățenii, percepem că primăria nu funcționează cum ar trebui și asta se datorează și grupurilor de interese. Noi ne opunem polițelor politice și vrem să creăm cadrul necesar bunei funcționări prin: licitații transparente, concursuri și evaluări pe bune, debirocratizare și respectarea termenelor de răspuns.
  • Reducerea cheltuielilor ineficiente și folosirea banilor la cofinanțări de proiecte pe fonduri europene.

„Vin din economia reală și știu ce însemnă banul. Aleșii noștii sunt foarte buni la cheltuit banii. Mai puțin pricepuți la obținerea lor.

Infrastructura stradală este învechită și degradată, iar tentativa de modernizare, cu bani din bugetul local, s-a soldat cu un mare eșec, în acest moment căutându-se soluții de reziliere a contractului refacerea în totalitate a zonei centrale prin pavarea străzilor și a trotuarelor, și se dorește reproiectarea acestora.
Datorită nepregătirii corespunzătoare a acestui proiect (ce nu avea prevăzut: amenajarea canalizărilor pluviale, relocarea cablurilor aeriene în pământ, refacerea iluminatului, protejarea construcțiilor existente împotriva infiltrațiilor, construirea pistelor de biciclete), în lipsa unor dezbateri reale cu cetățenii privind soluțiile adoptate și cu aportul unor constructori nepricepuți, după un an de încercări, putem spune că proiectul a eșuat.

În viziunea mea, acest proiect trebuie să conțină obținerea de finanțări europene sau ministeriale pentru acest proiect (pe cât posibil nu din buget local).

În calitate de Edil nu voi accepta la recepție lucrări de slabă calitate. Acolo unde există suspiciuni privind calitatea lucrărilor, conform prevederilor legale, comisia poate solicita teste suplimentare. Voi face uz de această prevedere.”

Valorificarea potențialului turistic

„O bună oportunitate o constituie trecutul istoric și vestigiile arhitecturale, prea puțin puse însă în valoare. Vorbim de Catedrala Armeano-catolică, pictura „Coborârea lui Isus de pe Cruce” atribuită pictorului Paul Rubens, Centrul vechi Baroc.

Gherla trebuie să devină atractivă pentru turiști și totodată pentru noi locuitori, care să regăsească în Gherla un oraș cochet, în care să muncească, să-și crească copiii sau să trăiască la pensie”

Dezvoltarea economică, atât prin prisma investițiilor imobiliare, cât și prin atragerea de investitori.

„Dezvoltarea rezidențială este blocată ca urmare a întârzierii PUG și a unor PUZ-uri prost implementate. Aberații de tipul Blocurilor construite între case trebuie să înceteze. Urgentarea PUG -care să dea direcțiile de dezvoltare a diverselor zone.
Pornind de la acesta se vor pregăti și zonele pentru dezvoltarea industrială. Primăria trebuie să-și asume crearea infrastructurii și aducerea utilităților necesare în zonă (de tipul Parcurilor TETAROM)
Crearea unui cadru unde investitorii să fie tentați să-și deschidă o afacere, prin creșterea flexibilității și dinamismul mediului de afaceri.
Dezvoltarea competențelor profesionale necesare forței de muncă prin școlarizarea în cadrul Școlii profesionale (învățământ dual) a unei noi generații de personal calificat în domeniul serviciilor.

Investiția în educație și sănătate
– Implementarea investițiilor actuale – Școala Gimnazială Nr. 1
– Soluții pentru Ana Ipatescu. Termen scurt si lung.
– Proiectele aprobate prin GAL – Creșa
– Reabilitarea Policlinicii
– Investiții la Spital

Alte obiective

– Programe și scheme de facilități și stimulente pentru proprietarii din zona istorică și pentru investitori, concomitent cu introducerea unor sancțiuni pentru cei ce nu-și întrețin fațadele clădirilor.
– Creșterea controlului privind intervențiile la imobilele amplasate în perimetrul istoric și asigurarea de asistență persoanelor care doresc să realizeze astfel de intervenții.

– Promovarea obiectivelor prin ”Centru de informare turistică” existent. Realizarea de materiale informaționale, Site Web, aplicații de informare prin scanare cod QR dispus pe imobilele vechi.

– Implicarea unor ONG în programe de restaurări și evenimente culturale.
– Transformarea ”Zilelor orașului” într-un eveniment cultural care să atragă public și din afara comunității.
– Creșterea accesibilități în municipiu prin asigurarea unei mai bune legături cu reședința de județ (Cluj-Napoca), principala sursă a potențialilor vizitatori, inclusiv prin realizarea demersurilor în vederea îmbunătățirii condițiilor de transport pe calea ferată.
– Întocmirea planului de Mobilitate urbană, în strictă corelare cu proiectul de reabilitare a străzilor și implementarea unui sistem de Bike Sharing (închiriere biciclete).
– Montarea unui sistem de supraveghere video, pentru creșterea siguranței cetățenilor și ca măsură anti-vandalism.

Tineret

„Dacă am fi atenți la activitatea lor am vedea deja care le sunt nevoile. Ei se refugiază în zonele Brădet, Sărătura, Parcul Mare. Trebuie creat cadrul desfășurării unor acțiuni în bună regulă.

– Amenajarea spațiilor pentru activități sportive și petrecere a timpului liber
– Creearea unui climat pentru înființarea de locuri de muncă și oportunități de afaceri.

Proiectele actuale sunt puține și implementate prost. Exemple cinematograful, Skate parcul.

– Montarea de aparate de sport in aer liber și adaptarea zonei Brădet unor activități de tineret.

ADP

– Curățenia in oraș
– Îngrijirea spațiilor verzi. Necesară reorganizarea și dotarea cu utilaje moderne
– Costurile ridicate ale gestionării datorită transportului
– Mutarea Amplasamentului

„Cu ocazia începerii noului an școlar urez SUCCES și SĂNĂTATE elevilor și personalului din învățământ. anul școlar care se desfășura în acest context dificil. Am trei copii școlari, iar soția este cadru didactic. Cred că nu va fi un an ușor.”

video în continuare

(PE – publicitate electorală)

sus(56)jos(20)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns