taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
gal hayak gherla

La cafea cu GAL Plaiuri Someşene

Un eveniment de informare cu privire la schimbările propuse de Strategia de Dezvoltare Locală (SDL) a Municipiului Gherla  prin proiectele POR şi POCU, organizat de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Plaiuri Someşene”
a avut loc sâmbătă la amiază la cafeneaua Hayak din Gherla.

Sub deviza „Implică-te în prezent! Schimbă viitorul” au fost discutate cele mai importante probleme ale Strategiei de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii, proiectul fiind implementat în Municipiul Gherla din 1 octombrie 2018 până în 30 septembrie 2023.

Cu această ocazie au fost dezbătute aspecte referitoare la educaţie, sănătate, ocuparea forţei de muncă, participare socială, cei prezenţi  în sală manifestând interes faţă de obiectivele specifice ale proiectului – selecţia proiectelor aferente intervenţiilor prevăzute în cadrul SDL a Municipiului Gherla,  monitorizarea  implementării intervenţiilor prevăzute în SDL prin activităţi specifice: studiu de referinţă, vizite de monitorizare, rapoarte şi fişe de monitorizare, al treilea obiectiv fiind  Creşterea capacităţii personalului şi membrilor GAL de a implementa SDL.

S-au ridicat şi problemele de soluţionare a proiectelor, unele din ele fiind deosebit de atrăgătoare din punct de vedere social, cum au fost cele referitoare la înfiinţarea de noi firme care să asigure locuri de muncă  pentru tinerii oraşului, astfel încât aceștia să nu mai plece în străinătate sau în  alte localităţi, după cum sublinia unul dintre participanţi, sau înfiinţarea Frigiderului Comunitar, o premieră la Gherla, prin care să fie colectate resturile de mâncare din restaurantele şi cantinele oraşului. Noutăţi care atrag interesul cetăţenilor urbei. Foarte mult s-a discutat pe marginea brandului local, organizatorii solicitând păreri şi iniţiative referitoare la promovarea valorilor culturale şi istorice ale municipiului. O adevărată  masă rotundă, onorată de şefi de instituţii, directori de unităţi şcolare şi centre de copii preşcolari, locuitori ai oraşului.

A participat şi city managerul municipiului Gherla,  Vlad Bărbos, o prezenţă obişnuită la astfel de acţiuni. S-a hotărât ca lunar să aibă loc astfel de întâlniri organizate de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Plaiuri Someşene”.

Dezbaterea a fost moderată de managerul GAL Plaiuri Someşene, Andreea Puşcaş şi Alexandru Marton.

Szekely Csaba

sus(4)jos(17)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns