taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
pompieri gherla parc

La aproape 60 de ani de la incendiul din catedrala armenească, pompierii au simulat o nouă intervenție – VIDEO

Era dimineața zilei de 20 aprilie 1960 când flăcări uriașe au ieșit din acoperișul catedralei armenești din centrul orașului Gherla. Focul s-a declanșat de la chibriturile nestinse aruncate pe jos, lasate de doi copii, care căutau porumbei. Atunci au intervenit pompieri de la Gherla, Dej și Cluj, dar intervenția a fost dificilă, din cauza înălțimii la care ardea focul.

pompieri gherla
pompieri gherla biserica

La aproape 60 de ani distanță, joi dimineața la ora 10,30 s-a dat din nou alarma de incendiu. De această dată a fost un exercițiu pentru a testa reacția într-o situație asemănătoare.

Trei autospeciale de la Gherla, dintre care două cu apă și spumă și cu o autoscară au ajuns primele la locul evneimentului. Au mai sosit
în parcul din centrul orașului, în zgomot de sirene, două autospeciale de la Detașamentul din Dej și o autoscară de la Cluj.

La exercițiu au fost mobilizați toți angajații SVSU Gherla. S-au întins furtunele, s-au ridicat scările, s-a testat configurația zonei, astfel încât într-o situație reală, intervenția să se desfășoare ca la carte.

pompieri gherla biserica autoscara

video în continuare

foto principală primită de la Ionuț

sus(9)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns