irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet veterinar gherla medic telefon
iosif rus vot gherla alegeri 108 ani

La 108 ani, la vot, la Gherla. Este probabil cel mai vârstnic votant din România – VIDEO

Printre cei care au votat duminică la Gherla s-a aflat și veteranul de război de 108 ani, Iosif Rus. La etatea sa, este probabil cel mai vârstnic alegător din România, care și-a exprimat dreptul la vot.

Profesorul Iosif Rus, veteran de război, procedează mereu la fel când sunt alegeri. Duminică după-amiază a fost prezent la o secție de votare de la liceul „Petru Maior”. A ajuns până acolo cu un cărucior, însoțit de rudele sale, dar apoi și-a luat cârja și s-a ridicat pe propriile picioare, pentru a-și îndeplini datoria cetățenească.

Iosif Rus a luat parte la cel de-al doilea război mondial, pe frontul de răsărit, știind foarte bine ce înseamnă punctualitatea și ordinea în viață. De profesie învățător, în anul 1940 a absolvit și Școala de ofițeri rezervă, luptând pe front între anii 1942-43, în armată având funcția de comandant pluton. A fost decorat cu Ordinul Steaua României cu spacte și panglică de virtute militară, clasa a V-a.

Peste 40 de ani a activat în cadrul Clubului Copiilor Gherla, unde a condus orchestra semisimfonică a instituției, îndrumând și coordonând instruirea muzicală a celor mici. Cu orchestra clubului a efectuat turnee în țară. La vârsta de 90 de ani cânta în corul mixt ”Corala Magna” al Casei Municipale de Cultură Gherla.

Aparținătorii spun că, deși are probleme la genunchi, profesorul urcă în fiecare zi până la etajul al treilea al blocului în care locuiește, citește ziare și face rebus.

La ieșirea din secția de votare, Iosif Rus s-a salutat cu un alt alegător în vârstă, de „doar” 94 de ani.

video gherla info

Szekely Csaba

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns