hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla bucatar restaurant conte locuri de munca gherla incaltaminte locuri de munca gherla jocuri pariuri casier operator usr gherla intalnire

alex rotar expozitie muzeu gherla

La 10 ani e fan armată, istorie și războaie – colecția lui în expoziție la muzeu – VIDEO

Zeci de tancuri, avioane, vehicule militare din al doilea război mondial sunt expuse la muzeul de istorie. Este vorba despre machetele din colecția unui băiat în vârstă de 10 ani din Gherla, Alex Rotar.

Alex a moștenit de la tatăl sau pasiunea pentru istorie și este un mic expert în domeniu, după ce a văzut zeci de filme și documentare, a răsfoit sute de reviste de profil și a adunat acasă o uriașă colecție, cu câteva sute de piese de miniaturi – avioane românești, americane, nemțești, rusești, dar și tancuri, vehicule, soldați.

alex rotar gherlaCel mai greu a făcut rost de echipament militar, iar aici colecția lui cuprinde piese originale, cum ar fi căști, măști de gaze, puști și multe altele. Le caută și le găsește pe internet, dar și la târguri de vechituri.

O mică parte din colecție este expusă la muzeul de istorie, într-o expoziție care cuprinde și o dioramă cu debarcarea din Normandia, din 1944.

Alex este elev în clasa a IV-a la Școala Gimnazială Nr. 1, iar pe 1 decembrie a fost ținut neapărat să se alăture, echipat corespunzător, în ținută militară, paradei din centrul orașului.

Expoziția de la muzeu poate fi vizitată zilnic, în timpul săptămânii, până pe 30 august.

video în continuare

sus(18)jos(5)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns