taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
viitorul gherla fotbal juniori austria

Juniorii de la Viitorul Gherla la turneu de fotbal în Austria, primiți ca acasă, ce surpriză le-au făcut gazdele

Copiii echipei Viitorul Gherla au avut parte de o experiență fotbalistică de neuitat, după ce au participat la un turneu de fotbal în Austria.

Styrian Trophy s-a numit întrecerea internațională dedicată copiilor U9 și U11, desfășurată pe 20 octombrie la Wildon, localitate aflată în regiunea Stiria, la poalele munților Alpi.

„Am plecat cu un microbuz de la Gherla, am avut cu noi și o galerie formată din câțiva părinți, iar la cheltuielile cu transportul am fost sprijiniți și de Consiliul Județean Cluj și de Primăria Gherla”, spune Laur Aștilean, cel care se ocupă de pregătirea copiilor, alături de Alexandru Felfaluși. „Am avut ocazia să vedem locuri foarte frumoase, dar și să descoperim un nivel foarte înalt al jucătorilor de dincolo”.

viitorul gherla fotbal juniori

Juniorii noștri au fost cazați la o pensiune, unde s-au simțit ca acasă, cu atât mai mult cu cât patronul acesteia era un român din Negrești-Oaș, stabilit de câțiva ani buni în Austria, fratele fostului jucător Sandu Negrean, cel care s-a ocupat de înscrierea echipei în competiție.

laur astilean gherla sandu negrean fotbal

Încălzirea jucătorilor pentru turneu s-a făcut cu o zi înainte, printr-un meci amical cu o formație austriacă. „Au râs de noi când ne-au văzut așa micuți. Am jucat în sistemul lor, 8+1, cu care noi nu eram deloc obișnuiți și cu toate astea, i-am învins și i-am făcut astfel să-și schimbe impresia”, a mai povestit Laur Aștilean.

La întrecerea U11 au fost patru grupe de câte șase echipe, iar meciurile s-au jucat toată ziua, de la 9 dimineața   până seara. Viitorul Gherla a făcut egal 0-0 în primul meci, cu echipa gazdă, a învins în al doilea meci, la a treia partidă a făcut egal 3-3 cu o echipă din Slovenia, care a fost condusă până în ultimele 5 minute ale meciului cu 3-0, iar ultimul meci au pierdut cu 1-0.

viitorul gherla fotbal juniori

În faza superioară a turneului, juniorii noștri au întâlnit echipa Mura din Slovenia, cu jucători foarte buni, meci pe care l-au pierdut cu 2-0. „A fost un nivel foarte bun al jucătorilor, de senzație. Ne-am descurcat foarte bine, dar clasamentul a fost foarte echilibrat și după șapte meciuri jucate, am pierdut la golaveraj. A fost fair-play total, copiii au fost încurajați de părinți, un turneu ca la carte, jos pălăria”.

viitorul gherla fotbal juniori

viitorul gherla fotbal juniori

Viiotrul Gherla: Budean Luca, Bogdan Aștilean, Roman Raul, Vasarhely Darius, Cosoruș Mario, Farcaș Ianis, Farcaș Antonio, Raș Fabiani, Benko Luca, Herinean Ștefan, Mădărășan Teodor.

Deplasarea în Austria a fost prilej pentru a vizita și împrejurimile, prin satele de la poalele Alpilor, dar și la Graz, unde au văzut locuri și peisaje impresionante.

Surpriză neașteptată pe final

La pensiunea unde au fost cazați, oaspeții au fost tratați regește. După terminarea turneului, în seara respectivă, patronul pensiunii a făcut un gest care i-a impresionat pe toți. „Ne-au cumpărat și ne-au făcut cadou 10 mingi, dar și o cupă. Ne-au zis: Pentru noi, voi sunteți campionii! Mai mult, au premiat golgeterul echipei, pe Teodor Mădărășan, de la Școala Nicula și pe cel mai bun portar, Luca Budean. Ne-au lăsat fără cuvinte!”

Turneul din Austria va rămâne cu siguranță ca o amintire extrem de plăcută a juniorilor din Gherla. Copiii au avut prilejul să vadă nivelul foarte bun de joc al altor copii de vârsta lor, dotările moderne ale bazelor sportive din străinătate, dar și locuri spectaculoase.

viitorul gherla fotbal juniori

sus(28)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns