taxi gherla telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca snatioana gherla dej cluj
ips andrei rascruci

IPS Andrei la Răscruci

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat pe 1 septembrie lucrările efectuate la casa parohială din Parohia Ortodoxă Răscruci, Protopopiatul Cluj I, informează Mitropolia Clujului.

Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat la ora 18 în fața casei parohiale, de un sobor de preoți, împreună cu protopopul locului, preotul Dan Hognogi. }n curtea casei, ierarhul a oficiat slujba Aghiasmei și a binecuvântat imobilul.

Alături de Părintele Mitropolit Andrei a slujit consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj I, preotul Dan Hognogi și preotul paroh Dan Balog.

La acest moment important pentru Parohia Răscruci au participat și alți invitați, clerici și mireni, dar și oficialități locale, cu respectarea prevederilor privind la situația epidemiologică.

ips andrei rascruci

foto: mitropolia-clujului.ro

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc, subliniind legătura dintre casa parohială și biserica satului: „Efort cere și construirea unei case parohiale sau restaurarea ei. De aceea Sfântul Ioan Gură de Aur zice, referitor la casă, că ea este biserica cea mică. În biserică facem Sfânta Liturghie, oficiem Sfintele Taine, dar și în casa parohială sau în casele noastre ne rugăm lui Dumnezeu. Este o mică biserică, zice Sfântul Ioan.”

În continuare, părintele protopop Dan Hognogi a evidențiat faptul că, în toată istoria ei seculară, casa parohială din Răscruci primește pentru prima dată binecuvântare arhierească. De asemenea, la acest moment festiv, toți cei implicați în lucrările de reamenajare, efectuate în ultimele luni, au fost distinși de Părintele Mitropolit Andrei cu diplome de aleasă cinstire, iar preotul paroh Dan Balog a fost hirotesit sachelar, cu dreptul de a purta brâu albastru.

În calitate de gazdă, părintele Dan Balog a rostit cuvântul final, adresând mulțumiri chiriarhului pentru prezență, slujire, dar mai ales pentru permanenta purtare de grijă. De asemenea, nu au fost uitați creștinii care i-au fost aproape în demararea acestui proiect mai amplu, în cadrul căruia lucrările vor continua.

Casa parohială din Răscruci a fost cumpărată de comunitatea parohială înaintea anilor 1900, iar ultimele renovări au fost efectuate în anul 1980. Ultimele nouă luni au fost marcate de lucrări susținute de renovare, dotare și înfrumusețare a casei parohiale, mai ales în contextul socio-economic actual. Lucrările au fost efectuate sub supravegherea parohului, prin contribuția comunității parohiale și a Consiliului local Bonțida.

sus(4)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns