taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
ioan neselean psd gherla primar

Ioan Neselean, candidat PSD Gherla pentru funcția de primar, un nou bilanț al activității – VIDEO (P.E.)

Nu-i puțin lucru să fi primar în Gherla. E așezat pe un loc frumos, binecuvântat de Dumnezeu, care de de mii de ani a atras oamenii să se stabilească aici. Fața orașului se schimbă în acord cu vremurile în care trăim, dar fără a-i afecta istoria, cultura, ființa sa. Nu e ușor să faci asta. Orice transformare implică multă muncă, neplăceri, deranj și trebuie neapărat să ai multă, multă răbdare.

Toate încep de la infrastructură. Punctul sensibil al Gherlei, ca de altfel al tuturor localităților din România sunt străzile.

Totuși, în prezent nu poți realiza proiecte în infrastructură fără a crea mai întâi cadrul legal. Există realizări pe care nu le vezi, dar în absența cărora nu poți vorbi despre dezvoltarea reală a Gherlei:

INTABULAREA STRĂZILOR, TERENURILOR ȘI CLĂDIRILOR AFLATE ÎN PROPRIETATEA MUNICIPIULUI GHERLA
Pentru gestionarea optimă a patrimoniului cadastral al Municipiului Gherla s-a desfășurat o amplă și necesară acțiune de intabulare a proprietăților imobile ale municipiului. Intabularea a fost o condiție necesară pentru accesarea proiectelor din fonduri europene, pentru întocmirea documentațiilor tehnice, pentru realizarea de investiții și proiecte.

PLANUL DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ
Începând cu 2018, prin actualizarea Legii 350/2001 privind planificarea urbană şi teritorială Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) a devenit parte obligatorie a documentaţiei Planului Urbanistic General (PUG) al oraşului.

REGISTRUL SPAȚIILOR VERZI
Registrul spațiilor verzi este obligatoriu, el reprezentând o extensie a Sistemul de Gestiune Urbană a terenurilor cu destinaţie spaţii verzi. Pe lângă rolul registrului de a gestiona toate spațiile verzi, conține şi prevederile actelor normative în acest domeniu.
Ajută la:
• dezvoltarea unor posibilităţi de analiză pentru identificarea terenurilor cu destinaţie spaţiu verde, a zonelor deficitare, în vederea stabilirii necesarului de lucrări de amenajare;
• identificarea zonelor degradate;
• corelarea informaţiei referitoare la spaţiile verzi cu proiectele de dezvoltare urbană;
• evidența activităților de plantare, tăiere/toaletare şi a lucrărilor specifice gestionării fondului verde al localităţii;
• crearea bazei de date conţinând arborii izolaţi și ocrotiți, precum și cu materialul dendrologic.

Până la noi, străzile au fost peticite sau, în cel mai bun caz, a fost tras un strat nou de asfalt peste. Acesta este și motivul pentru care multe străzi au fost supraînălțate, curțile rămânând mult sub nivelul carosabilului.

În perioada 2016-2020 au fost reabilitate și modernizate 28 de străzi: Lucaciu, 1 Mai, Crinului, Liliacului, Someșului, Luntrașilor, Pescarilor, Sfântul Anton, Fundătura Dealului, Gării, Tudor Vladimirescu, Izvorului, Gelu, Castanilor, Andrei Mureșanu, Abatorului, Salciei, Teilor, Emil Racoviță, Cetății, Luncii, Parcului, Frasinului, Cărămizii, Fizeșului, Victoriei, Victoriei secundar, Fierarilor.

În martie 2016 s-a semnat Contractul de execuție (nr. 2943/01.03.2016) pentru modernizarea străzilor din lotul 6 gr. 1: Crinului, Liliacului, Someșului, Luntrașilor, Pescarilor, Sfântul Anton, Fundătura Dealului.
Lungimea totala a străzilor din lotul 6 grupa 1 este de 1078 m, cu o suprafață totală de 7177,31mp, din care 633,61 mp carosabil, 1346,5 mp trotuare, 697,2 mp rigole de acostament betonate.
Valoarea investiției a fost de 459,806 mii euro.
Lucrările de modernizare și reabilitare a acestor străzi au fost finalizate în 13 septembrie 2016.

În aprilie 2016 s-a semnat Contractul de execuție (nr. 7636/04.07.2016) pentru modernizarea străzilor din lotul 6 gr. 2: Gării, Tudor Vladimirescu, Izvorului, Gelu, Castanilor, Andrei Mureșanu, Abatorului, Salciei,Teilor, Emil Racoviță.
Lungimea totală a străzilor din lotul 6 grupa 2 este de 3893 m, cu o suprafață totală de 47616 mp, din care 26947 mp carosabil, 9903 mp trotuare, 4401 mp rigole de acostament betonate, 3365 mp parcaje.
Valoarea investiției a fost de 2593,197 mii euro.
Lucrările au fost finalizate în 13 septembrie 2018.

Datorită numărului mare de străzi incluse în lotul 6 grupa 3 (29 de străzi), aceasta a trebuit să fie împărțită în trei loturi, primul lot cuprinzând străzile din centrul istoric (13), lotul doi cuprinde 8 străzi din partea de vest a orașului, iar lotul trei cuprinde 8 străzi din partea de est.

În august 2018 s-a semnat Contractul de execuție (nr. 11623/24.08.2018) pentru modernizarea străzilor din lotul 6 gr. 3, lot 2: Luncii, Parcului, Zorilor, Alexandru Vlahuță, Grădinarilor, Stăruinței, Frasinului, Depozitelor.
Lungimea totală a străzilor este de 3168 m, cu o suprafață totală de 25691 mp, din care 18135 mp carosabil, 6624 mp trotuar, 932 mp parcaje.

În august 2018 s-a semnat Contractul de execuție (nr. 11624/24.08.2018) pentru modernizarea străzilor din lotul 6 gr. 3, lot 3: Cărămizii, Fizeșului, Victoriei, Victoriei secundar, Liviu Rebreanu, Fierarilor, Aleea Brazilor, Aleea Brazilor secundar.
Lungimea totală a străzilor este de 1849 ml, cu o suprafață 16463 mp, din care 10348 mp carosabil, 3217 mp trotuar, 2898 mp parcaje.

În noiembrie 2018 s-a semnat Contractul de execuție (nr. 13326/12.11.2018) pentru modernizarea străzilor din lotul 6 gr. 3, lot 1, zona istorică: P-ța Libertății, Mihai Viteazu, Ștefan cel Mare, Armenească, Dragoș Vodă, Crișan, George Coșbuc, Avram Iancu, P-ța Unirii, Vasile Alexandri, Gheorghe Șincai + aleea carosabilă, Gheorghe Barițiu, Papiu Ilarian.
Lungimea totală a străzilor este de 4205 m, cu o suprafață totală de 49693,5 mp, din care 24917,5 mp de carosabil, 17993 mp de trotuare, 6783 mp de parcaje.
Valoarea totală a investiției pentru modernizarea străzilor din lotul 6 grupa 3 este de 7771,447 euro.

Din păcate, pe aceste străzi lucrările au trebuit să fie oprite și contractul reziliat, deoarece calitatea lucrării nu corespundea cu cerințele noastre și cu proiectul. Sunt convins că niciun om de bună-credință nu poate crede cu adevărat că un primar poate să-și dorească să nu-i reușească un proiect. E absurd să-ți imaginezi că începi o stradă și dorești să fie realizată prost, să-i nemulțumești pe cei care locuiesc pe strada aceea, pe cei care circulă pe acolo, tot orașul.

Tot în perioada 2016 – 2020 s-au mai realizat:

 • Reabilitarea completă și modernizarea DC 39 Gherla – Săcălaia, care duce la Sărătură și amenajarea Sărăturii cu dușuri și vestiare.
 • Au fost amenajate pentru prima dată trotuare pe strada Dejului.
 • Alimentarea cu energie electrică și iluminat public la ansamblu de locuințe din cartierul Hășdății.
 • Sensul giratoriu de la intersecția străzilor Clujului, Hășdății, Fabricii și 1 Decembrie 1918, în parteneriat cu LIDL.
 • Podul peste Canalul Morii de pe strada Clujului, realizat de către Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, la solicitarea Municipiului Gherla.
 • Modernizarea gării și a podului peste calea ferată, la solicitarea Municipiului Gherla.
 • Planul Urbanistic General al Municipiului Gherla

Realizări ca viceprimar, împreună cu primarul Marius Sabo, 2012 – 2016

 • Reabilitarea și modernizarea a 14 străzi: Pajiștii, Florilor, Romană, Emil Precup, George Enescu, Gh. Doja, 16 Februarie, Fabricii, Aurel Vlaicu, Horea, Trandafirilor, Cloșca, Călărași, Ciocârliei.
 • Proiectare și execuție DC 37 Hășdate- Silivaș
 • Reparații capitale drum Băița

Proiecte în derulare:

 • Sunt în lucru patru blocuri însumând 72 de apartamente ANL, pentru tineri sub 35 de ani.
 • În momentul de față se lucrează la corpul de clădire pentru o subunitate SMURD Cluj – Punct de lucru Gherla. Clădirea va avea parter, etaj și mansardă. Valoarea proiectului: 3.103.937 lei.

Proiecte pe fonduri europene nerambursabile prin GAL Plaiuri Someșene, din care:

 • Renovarea, amenajarea și dotarea creșei – 140.000 euro,
 • Construirea de locuințe pe strada Pescarilor – 1.800.000 euro,
 • Construire, amenajare, dotare unități de învățământ – 1.600.000 euro,
 • Extinderea și optimizarea pistei de biciclete – 50.000 euro,
 • Amenajarea de sensuri unice și parcări – 165.000 euro, Modernizarea cantinei sociale – 100.000 euro,
 • Dotarea spitalului cu aparatură de specialitate – 255.000 euro.

Valoarea totală a proiectelor care vor fi implementate la Gherla prin GAL este de 7.305.000 euro.

Trebuie să menționez că în toată această perioadă Primăria Municipiului Gherla nu a luat niciun împrimut bancar! Mai mult, în perioada 2012 – 2020, perioada în care am fost viceprimar, iar apoi primar, s-au achitat și datoriile la care a fost angajată primăria în cele două mandatele anterioare.

Nu am atins perfecțiunea și nici nu am avut vreodată pretenția că am făcut-o. Am vrut doar și vreau în continuare să așez lucrurile pe un făgaș normal și să continui gospodărește cu ridicarea orașului nostru din delăsare, anonimat și uitare. Gherla nu e orice oraș! E un loc unic, pe care dacă l-ai cunoscut vreodată cu adevărat, ai ajuns să-l iubești din tot sufletul și să nu-l mai uiți niciodată!

În calitate de primar nu poți să vrei altceva decât să faci multe investiții, cât mai multe, care să ofere cetățenilor un grad cât mai mare de mulțumire. Circulăm cu toții pe aceleași străzi, și în mod categoric le dorim cât mai bune! Te întâlnești cu aceeași oameni și ți-i dorești binevoitori. Nu am aterizat aici de Dumnezeu știe unde, încât să nu-mi pese de cei pe lângă care trec. Cei cu care mă întâlnesc pe stradă azi sunt cei pe care îi voi întâlni până la capătul zilelor mele. Eu sunt de aici și aici voi rămâne!
Am demonstrat prin ceea ce am făcut în ultimii ani că se poate. Vom merge în continuare pe strategia pe care o avem și care s-a dovedit a fi aducătoare de rezultate!

Ceea ce am început, trebuie continuat!
Respect și iubesc Gherla și gherleni!

(P.E. – publicitate electorală)

sus(13)jos(167)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns