taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
ioan esztegar gherla janos szamosujvar armean

Ioan Esztegar reales preşedinte al filialei Transilvania Nord a U.A.R.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Bucureşti Congresul Uniunii Armenilor din România, la care municipiul Gherla a fost reprezentat de ing. Ioan Esztegár, preşedintele filialei Transilvania Nord.

Cu acest prilej au fost analizate şi dezbătute activităţile derulate de filialele din ţară a Uniunii Armenilor din România, printre care se află şi cea din Gherla, un vechi şi puternic centru a culturii şi spritualităţii armeneşti din ţara noastră si nu numai.

Nu întâmplător, în matertialul prezentat cu această ocazie de preşedintele UAR, Varujan Vosganian au fost subliniate şi câteva din succesele filialei Transilvania Nord. Aici pot fi enumerate nenumăratele manifestări cultural-religioase organizate în perioada analizei, dintre care se distinge marea sărbătoare a comunităţii gherlene, „Sfântul Grigore Luminătorul”, unde şi în acest an au fost prezenţi peste 300 de oaspeţi din toată lumea, chiar şi din Canada.

Ansamblul de dansuri „Hayakaghak”, coordonat de Erika Esztegár este cunoscut în toată ţara prin succesele obţinute la diferite concursuri şi festivaluri interetnice (Mediaş, Bistriţa, Sighişoara, Galaţi, Bucureşti etc).

Intre activitatile avute in vedere sunt şi lansările de cărţi şi expoziţiile de arte plastice organizate periodic la clubul armenilor de pe strada Ştefan Cel Mare.

Sunt acţiuni de mare importanţă în viaţa culturală a oraşului, iar locuitorii orasului s-au obişnuit cu aceste programe artistice, onorate mereu de un public avizat şi generos.

Toate aceste iniţiative au fost apreciate şi de participanţii la Congresul UAR de la Bucureşti, unde a luat cuvântul şi  Ara Echigian, originar din România, preşedintele Organizaţiei RAFFI din Los Angeles. RAFFI este singura organizaţie din lume a armenilor de origine română în Diaspora şi are o activitate umanitară intensă în slujba sprijinirii comunităţilor armeneşti din toată lumea.

În cadrul Congresului UAR, în funcţia de preşedinte a fost reales Varujan Vosganian, iar preşedintele filialei Transilvania Nord a revenit din nou lui Ioan Esztegár, care îndeplineşte această funcţie începînd din anul 1991

Szekely Csaba

sus(8)jos(15)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

2 comentarii

  1. Dar cu nervii cum mai sta, tot asa prost...??!!

    sus(0)sus(0)
  2. cat de i*** poti sa fii sa dai NU la o activitate culturala in care orasul tau este evidentiat pozitiv? sau poate nu e si orasul tau?

    sus(4)sus(14)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?