gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
gherla muzeu club

Invitație la inaugurarea Centrului Muzeal de Istorie Gherla

Vineri, 5 iulie 2024, de la ora 17, are loc la Gherla inaugurarea noului Centru Muzeal de Istorie, în clădirea fostului Club al Tineretului, în locația care mai este cunoscută sub numele „Casa Lászlóffy”, de pe strada 1 Decembrie 1918.

Clădirea aflată în patrimonul municipalității este o bijuterie a arhitecturii locale, construită în stil baroc în anul 1747. În ultimii ani a trecut prin lucrări consistente de reabilitare și modernizare, iar acum revine la o destinație pe care a avut-o în urmă cu peste 100 de ani, aceea de muzeu (fost muzeu armenesc).

Programul inaugural cuprinde un salut al oficialităților, un mic concert de muzică ambientală și reconstituiri istorice asigurate de Asociația Terra Dacica Aeterna și Grupul Linia Frontului.

Cu acest prilej va fi inaugurată și sala de expoziții Ioan Șeu, artist plastic și Cetățean de onoare al municipiului Gherla.

Cei intersați se vor putea bucura de un tur ghidat prin sălile cu exponate din trecutul istoric și arheologic al așezării.

Noul Centru Muzeal de Istorie poate fi considerat un obiectiv de referință în viața culturală și spirituală a municipiului Gherla.

Szekely Csaba

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns