locuri de munca gherla dej cluj angajare mariflor muncitor

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon locuri de munca angajare gherla dej cluj expert contabil mariflor locuri de munca gherla dej cluj agent securitate

inundatie somes weekend dej terasa

Inundații pe Someș la Dej, oameni evacuați, o terasă a fost înghițită de ape – FOTO

Ploile din ultimele zile au umflat apele Someșului, care s-au revărsat și au provocat inundații.

Pe Someșul Mare este cod portocaliu de inundații până miercuri la ora 14, dar s-a emis cod roșu în amonte, pe râurile din bazinul hidrografic Şieu, în județul Bistriţa-Năsăud.

Miercuri dimineață, pompierii au fost solicitați la Dej pentru evacuarea a două persoane, în vârstă de 60 și 61 de ani, care au fost preluate cu barca. Acestea nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și s-au deplasat la rude.

pompieri dej somes inundatie

La podul de la ieșirea din Dej spre Baia Mare, o terasă de la malul Someșului a fost acoperită de ape. Proprietarii de la Weekend au anunțat că terasa a fost închisă, după ce a fost grav afectată de inundații.

Și în cursul zilei de marți au fost mai multe apeluri la 112 din dej pentru a solicita sprijinul pompierilor, în cazuri de curți și beciuri inundate.

Potrivit INHGA, marți dimineața la ora 7 erau depășite cotele de inundație pe râuri la staţiile hidrometrice de pe Someşul Mare la Beclean (250+17) și la Şieu-–Şintereag (350+27), în județul Bistrița-Năsăud.

De asemenea, era depășită cota de atenție pe Someș, la Dej (450+98) și la Apahida (110+4).

În prognoza valabilă până joi dimineața se arată că datorită propagării viiturilor formate anterior, se vor mai situa peste COTELE DE INUNDAȚIE râul Someș pe sectorul Dej-Răstoci, cu valori cuprinse între 10-50 cm și  COTELE DE ATENȚIE cursurile mijlocii și inferiorare ale unor râuri din bazinele Turului, Someşului, Crasnei, Mureşului, Begăi Vechi, Moraviţei, Oltului şi Prutului, cu valori cuprinse între 10-100 cm.

sus(0)jos(9)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns