hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

locuri de munca vanzator inghetata alpin gherla dej cluj

biserica geaca preot

Întrunirea Cercului pastoral-misionar Sucutard în Parohia Geaca din Protopopiatul Gherla

Parohia Geaca, Protopopiatul Gherla, a găzduit duminică, 10 decembrie, întrunirea Cercului Pastoral-Misionar Sucutard, coordonat de părintele Grigore Moldovan.

Întâlnirea a debutat la ora 16, când în biserica parohiei s-a săvârșit Taina Sf. Maslu. În cuvântul de învățătură, părintele Cristian Scripcaru din Parohia Feldioara a îndemnat credincioșii prezenți la meditație și primenire sufletească pentru întâmpinarea Nașterii Mântuitorului Hristos.

biserica geaca preot

La final, părintele paroh Horea-Niculae Baciu a subliniat importanța întâlnirilor cercului preoțesc, arătând și credincioșilor prezenți care este scopul acestor întâlniri, și anume acela de a strânge legăturile dintre comunitățile apropiate geografic, precum și dintre preoții lor.

În convorbirile de după săvârșirea slujbei s-a discutat necesitatea revigorării activităților acestui cerc preoțesc în anul ce urmează.

Cercul misionar-pastoral Sucutard este compus de parohiile aparținătoare comunelor Buza, Cătina, Geaca și Țaga.

Biserica parohiei Geaca, o construcție în formă de cruce, este reprezentativă pentru valea pe care se situează. Construcția ei a început prin punerea pietrei de temelie în anul 1937 și s-a finalizat abia în anul 1970, prin strădania credincioșilor. A fost sfințită în anul 1973 de vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu. De-a lungul timpului au fost necesare lucrări de reparații și întreținere, iar în 2007 a fost resfințită de PS Vasile Someșanul.

Pr. Horea-Niculae Baciu

sus(3)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns