taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
preoti sic

Întrunire a preoților la Parohia Sic

În Duminica a IV-a a Postului Mare, în Parohia Ortodoxă Sic a avut loc întrunirea preoților din parohiile Sic, Bonț, cu Filia Săcălaia și Nicula, în cadrul cărei s-au discutat aspecte pastoral-misionare specifice perioadei Postului Mare. Tema întrunirii a fost „Problema postului și pocăința – forme de curățire și întărire duhovnicească”.

Partea a două a activității a fost marcată de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în Parohia Ortodoxă Sic. În atmosferă de sărbătoare și rugăciune, enoriașii prohiei Sic au avut bucuria de a-i avea ca oaspeți de seamă pe credincioșii ortodocși de la Parohia Ortodoxă Ocna-Dej 1, alături de preotul paroh Adrian Sîntioan, precum și frați creștini din Parohia Ortodoxă Bonț, filia Săcălaia, împreună cu preotul paroh Efrim Truța.

preoti sic

La taina Sfântului Maslu au mai participat părintele Marcel Gheberta de la Parohia Ortodoxă Nicula, părintele Raul Glodean de la Parohia Bonțida-Șator și părintele Pavel Pop, preot de caritate al Spitalului Municipal Dej.

preoti sicPărintele Pavel Pop, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a subliniat modul în care credinciosul poate să intre în comuniune cu Dumnezeu, prin dobândirea păcii și a sfințeniei, coroborate cu o viață duhovnicească ce trebuie să aibă ca și repere cercetarea cât mai deasă a bisericii și dobândirea curăției sufletești prin Taina Pocăinței.

Comuniunea în rugăciune s-a încheiat cu o mică agapă unde credincioșii și-au schimbat gânduri și năzuințe creștine comune.

A consemnat, pr. prof. Vasile Turi

sus(3)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns