hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

pompieri gherla zapada drujba

Intervenții ADP Gherla și SVSU Gherla după zăpezile căzute

Au sunat telefoanele într-una la ADP Gherla și la serviciul voluntar al pompierilor, după ninsorile de la începutul săptămânii.

În vederea asigurării deszăpezirii, ADP a mobilizat cinci echipaje și autoutilitare dotate cu lamă de împins zăpada și instalație de împrăștiat material antiderapant. S-a acționat atât pe străzile din Gherla, cât și la Băița, Hășdate, Silivaș, spun responsabilii unității.

Totodată, au fost furnizate și 30 de lăzi cu material antiderapant la baza drumurilor în rampă din oraș. Până joi s-au utilizat aproximativ 60 de tone de material antiderapant și clorură de calciu.

Insă curațarea căilor de acces este o sarcină și pentru locuitorii orașului. Administrația publică face un apel la spiritul civic al fiecărui cetățean în vederea curățării și întreținerii trotuarelor din apropierea proprietăților personale, pentru a evita accidentările și a permite un acces corespunzător al pietonilor.

A fost o săptămâna plină și la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Luni s-a acționat la Școala Gimnazială nr.1 de pe strada Liviu Rebreanu cu un echipaj și o autospecială, în vederea degajării zăpezii de pe clădire și acoperișul acesteia, pentru eliminarea riscului de cădere a zăpezii în curtea școlii. În aceeași zi, echipajele SVSU au transportat apă potabilă la Silivaș, după ce apa din fântâni a înghețat.

Luni noaptea, un echipaj a acționat pe strada Fizeșului, unde a căzut un copac peste carosabil și s-a acționat cu drujbe, în vederea degajării drumului. Pe strada Liviu Rebreanu s-a acționat pentru deblocarea unei persoane care nu a mai putut ieși din locuință.

Marți dimineața a fost mobilizat personalul aflat în timpul liber în vederea participării la o acțiune la liceul Ana Ipătescu, unde a fost necesară degajarea zăpezii de pe brazi, în vederea eliminării riscului de cădere pe elevi și pietoni.

Un alt echipaj dotat cu drijbe a participat împreună cu angajații companiei de electricitate la îndepărtarea copacilor rupți și căzuți peste firele de electricitate din pădurea de la marginea orașului și care au cauzat întreruperi de curent în cartierul Cocoșvar.

Un echipaj a acționat pe stradă George Coșbuc la o clădire, în vederea eliminării zăpezii ce constituia pericol iminent.
Ulterior s-a acționat cu drujbele în parcul central, în jurul aleilor de la biserica armenească, precum și în Parcul Mare, în apropiere de biserica Sf. Nicolae, unde câțiva arbori și crengi au căzut la pământ.

Marți noaptea, două echipaje au fost prezente la un incediu pe strada Fermei.

Miercuri s-a intervenit la Căminul pentru persoane vârstnice, în vederea degajării zăpezii de pe acoperiș, dar și la alte clădiri.

În aceeași zi spre seară s-a intervenit cu două echipaje la deblocarea unei fetițe, la un bloc de pe stradă Primăverii.

Echipajele ADP și SVSU sunt în continuare în alertă. Meteorologii anunță până pe 24 decembrie căderi de precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, condiții în care se poate forma polei.

sus(6)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns